Doliu in lumea invatamantului din Iasi! Elena Romanescu a decedat iar ceremonia de inmormantare va avea loc astazi, 16 ianuarie 2014, incepand cu ora 13.00, la Cimitirul Eternitatea

 

 

 

Tristete in invatamantul preuniversitar iesean. A trecut in vesnicie profesorul Elena Romanescu, un spirit stapânit de nelinistea creatoare a oamenilor inzestrati intelectiv si afectiv, cu har in plamadirea caracterelor autentice. Ceremonia de inmormantare va avea loc astazi, 16 ianuarie 2014, incepand cu ora 13.00, la Cimitirul Eternitatea. 

 

„Nascuta la 4 februarie 1929, in localitatea Havârna din judetul Botosani, a absolvit Scoala Normala si cursurile Facultatii de Matematica a Universitatii Aexandru Ioan Cuza, intre anii 1948 si 1952. Cadru didactic de vocatie, un spirit ales, a initiat si coordonat activitatea primei clase speciale de Matematica de la Colegiul National, unde a profesat intre anii 1968 – 1985. Munca plina de daruire a doamnei profesor a determinat decisiv rezultatele de exceptie obtinute de Scoala de Matematica din colegiul nostru. Dimensiunea pedagogica a fost o expresie a starii de gratie pentru doamna profesor care visa sa devina «invatator, in adolescenta, profesor de matematica, vis realizat. La catedra am dorit sa fiu un profesor corect, informat, clar in exprimare, receptiv la doleantele elevilor, exigent – deziderate atinse in cariera», potrivit propriei confesiuni publicate in Albumul Aniversar al colegiului – 1828 – 2003. Principalele valori asumate de doamna profesor au fost responsabilitatea, daruirea, sacrificiul, dragostea si intelegerea profunda a vârstei juvenile, care isi proiecta orizontul asteptarilor profesionale si sociale intr-o relatie profesor – elev. Gândul nostru pios se indreapta spre omagierea si recunoasterea personalitatii omului de la catedra, care a marcat un moment important in istoria colegiului, contribuind la cristalizarea prestigiului Scolii de Matematica din aceasta institutie. La intrebarea lui Ionel Teodoreanu «Cine are ragazul sa-si aminteasca de facliile ce s-au consumat luminând minti si incalzind suflete?», vom raspunde ca amintirea doamnei profesor Elena Romanescu ne onoreaza pe noi toti”, arata, in memoriam, conducerea de la National.  

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Situatie cutremuratoare la Centrul Regional HIV din Iasi! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Afla cu ce boli te poti confrunta in functie de momentul inceperii vietii sexuale!

Ultimele știri de la Actualitate