eugenia_grosu_popescu_a_murit

Doliu in lumea presei din Romania! Jurnalista Eugenia Grosu Popescu s-a stins din viata

Născută pe 24 octombrie 1936, Eugenia Grosu Popescu a avut o carieră strălucită în domeniul jurnalismului de radio şi de televiziune.

Născută pe 24 octombrie 1936, Eugenia Grosu Popescu a avut o carieră strălucită în domeniul jurnalismului de radio şi de televiziune.

A absolvit facultăţile de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Universitatea “Carol Davilla” şi Facultatea de Filosofie a Univerisităţii din Bucureşti. A creat şi realizat nenumărate emisiuni medicale şi educaţionale la Radio România ( Sfatul medicului – Radio România Actualităţi. Revista medicală şi Ochiul interior la Radio România Cultural). In 1968 a fost premiată în Japonia pentru producţia „Inima, cel mai puternic motor”, având o carieră de peste 50 de ani în deomeniul presei scrise şi vorbite.

In perioada 1990-1996 a fost redactor-şef adjunct la Redacţia Stiinţă- Invăţământ-EducaIn perioada 1990-1996 a fost redactor-şef adjunct la Redacţia Stiinţă- Invăţământ-Educaţie de la Radiodifuziunea Română. A fost preşedinte fondator al Asociaţiei “Mesagerii sănătăţii” premiată de ONU, co-fondator şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Creatorilor de Radio (UNCER). In perioada 1991-1996 a susţinut cursul de educaţie nonformală radiofonică „Paşi spre radio” şi, după 1990 a fost profesoară de jurnalism la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării şi la Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Jurnalism. De asemenea, a avut o îndelungată şi constantă colaborare cu revistele Viaţa medicală şi Revista Radio. A publicat mai multe volume de specialitate: Tainele creierului uman, Respectaţi-i pe copii!, Caietele audiovizualului, Ticuţă-reporterul.

Ultima carte „Pe cine numim “EU”? In cautarea sinelui pierdut”, a fost lansată pe 15 august 2013.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sanse duble de castig la loto, duminica 15 septembrie cu ocazia aniversarii a 107 ani de activitate a Loteriei Romane

URMĂTORUL ARTICOL

Boxerul roman Ronald Gavril a obtinut a 7-a sa victorie in ringul profesionist la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins la puncte pe americanul Shujaa El Amin, sambata (14.09.2013) la Las Vegas

Ultimele știri de la Actualitate