Doliu in lumea teatrului romanesc! Actorul Mihai Fotino a murit astazi, 13 ianuarie 2014, dupa o lunga suferinta

 

 

 

Mişu Fotino a murit luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână, după o lungă şi grea suferinţă.

 

„Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!”, se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

 

Născut pe 14 septembrie 1930, în Bucureşti, Mihai Fotino, cunoscut şi ca Mişu Fotino, şi-a construit o carieră bogată în teatru, dar şi în cinematografie şi în televiziune abordând mai ales genul comediei.

 

A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936, în piesa de teatru „Coloniale”, iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Braşov.

 

A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la Bucureşti. Din 1956, a jucat la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

 

La cea de-a XIV-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

 

De asemenea, Mihai Fotino a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. În februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

 

Mitică Popescu: „E groaznic…”

 

„E groaznic. (…) Nu am cuvinte… mai ales că ne întâlneam, ne vedeam, pentru că eram vecini. Era un om minunat, un om extraordinar”, a declarat actorul Mitică Popescu.

 

De asemenea, acesta a precizat că este un mare păcat că Mişu Fotino a încetat din viaţă. „Un mare actor, încă un mare actor a dispărut”, a adăugat acesta.

 

Mişu Fotino a murit luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al unităţii sanitare, medicul Dana Safta.

 

Mişu Fotino a murit după o lungă şi grea suferinţă. Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!, se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! Noile carti electronice de identitate vor fi puse in circulatie incepand cu 1 aprilie 2014. Vezi ce elemente de particularizare vor avea

URMĂTORUL ARTICOL

Vestile rele continua pentru Adrian Nastase! Fostul premier a fost exclus, luni 13 ianuarie, din Baroul Bucuresti, pe temeiul nedemnitatii profesionale

Ultimele știri de la Actualitate