Doliu in mediul academic iesean! Anton Rotaru, profesor si fost prodecan al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, a incetat din viata

 

 

 

Zilele acestea ne-am luat pentru totdeauna ramas bun de la Prof. univ. dr. Anton Rotaru. Reprezentant marcant al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), a incetat din viata, dupa ce s-a dedicat la maximum invatamantului superior economic, indrumand zeci de generatii de studenti.

Nascut in Podul Iloaiei, judetul Iasi, la 4 octombrie 1929, a absolvit Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii „Al. I. Cuza” (UAIC) Iasi, in 1952, devenind doctor in Economie, in 1973.

In perioada 1953-1965, a fost inspector, sef de serviciu si director adjunct la Banca de Investitii – Sucursala Iasi. Prin Decretul nr. 564 din 27.09.1963 al Consiliului de Stat i s-a conferit „Medalia muncii”. Ulterior a parcurs toate treptele ierarhiei didactice universitare, in domeniul Stiintelor Economice – Management, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi – FEAA: Lector univ., Conferentiar univ., Profesor univ. si apoi Prof. univ. conducator de doctorat, din 1990, reconfirmat prin Ord. MEdC nr. 1855/2007.

 

 

Prodecan al Facultatii de Stiinte Economice, din cadrul Universitatii Cuza, intre anii 1967 si 1989. Distins cu titlul de Profesor Emeritus, conform Hotararii Senatului Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, din data de 18 decembrie 2007. In anul 2008, a primit Diploma de Excelenta, din partea Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Economie si Administratie Publica. A fost autor si coautor a 10 carti, monografii si cursuri universitare, dar si a peste 75 articole si comunicari de specialitate, fiind citat in aproape 100 de lucrari stiintifice. Pana in urma cu trei ani a coordonat elaborarea si sustinerea a circa 30 de teze de doctorat, in domeniul Managementului resurselor umane.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Astazi, 12 februarie, se va semna proiectul cu finantare europeana „Amenajarea Plajei din Zona Nicolina”. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Decebal Traian Remes, condamnat in februarie 2013 la trei ani de inchisoare, a fost eliberat din inchisoare

Ultimele știri de la Actualitate