ULTIMĂ ORĂ:

Doliu in mediul cultural iesean! Constantin V. Ostap, inginer si scriitor roman, care a scris o serie de carti ce evoca Iasul de altadata, a murit

Doliu in mediul cultural iesean! Constantin V. Ostap, inginer si scriitor roman, care a scris o serie de carti ce evoca Iasul de altadata, a murit
Citit : 5 views Comentariu

 

 

 

Mediul cultural iesean mai pierde o personalitate, dupa ce Constantin V. Ostap, inginer si scriitor roman, care a scris o serie de carti ce evoca Iasul de altadata, a trecut in nefiinta.

Societatea Culturala Junimea ’90 transmite condoleante pe aceasta cale „la trecerea la Domnul a publicistului, trecutologului Constantin Ostap, colaborator inspirat si generos al muzeelor literare si al revistei Dacia literara”.

 

Constantin V. Ostap s-a nascut la data de 14 noiembrie 1925 in satul Cotova, pe atunci in judetul Soroca, astazi in raionul Drochia, in familia unui preot. In primavara anului 1936 a venit in Iasi, pentru a da examen de admitere in clasa I a Liceului Internat din Iasi.

 

Odata cu apropierea frontului de Iasi, in anul 1944, impreuna cu parintii sai, cu fratele si sora sa, acesta s-a refugiat in orasul Targu Jiu, pierzand casa, pamantul, via si agoniseala de-o viata, care a ramas in URSS. S-a transferat la Liceul „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu, tatal sau primind parohie in satul Targu Logresti. A absolvit cursurile Facultatii de Electrotehnica din cadrul Institului Politehnic din Iasi, obtinand diploma de inginer.

 

Carti publicate

 

Cu Iasii mina-n mina

 

Traitori sau trecatori prin Targu’ Iasului

 

Cu Iasii mina-n mina vol. III

 

Iasul intre adevar si legenda

 

Primaria Municipiului Iasi. Pagini de istorie, evocari si legende

 

Caragiale in Iasii Junimii

 

Parfum de Iasi

 

Despre Iasi – numai cu dragoste

 

bzi.ro