Doliu in mediul cultural iesean! Constantin V. Ostap, inginer si scriitor roman, care a scris o serie de carti ce evoca Iasul de altadata, a murit

 

 

 

Mediul cultural iesean mai pierde o personalitate, dupa ce Constantin V. Ostap, inginer si scriitor roman, care a scris o serie de carti ce evoca Iasul de altadata, a trecut in nefiinta.

Societatea Culturala Junimea ’90 transmite condoleante pe aceasta cale „la trecerea la Domnul a publicistului, trecutologului Constantin Ostap, colaborator inspirat si generos al muzeelor literare si al revistei Dacia literara”.

 

Constantin V. Ostap s-a nascut la data de 14 noiembrie 1925 in satul Cotova, pe atunci in judetul Soroca, astazi in raionul Drochia, in familia unui preot. In primavara anului 1936 a venit in Iasi, pentru a da examen de admitere in clasa I a Liceului Internat din Iasi.

 

Odata cu apropierea frontului de Iasi, in anul 1944, impreuna cu parintii sai, cu fratele si sora sa, acesta s-a refugiat in orasul Targu Jiu, pierzand casa, pamantul, via si agoniseala de-o viata, care a ramas in URSS. S-a transferat la Liceul „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu, tatal sau primind parohie in satul Targu Logresti. A absolvit cursurile Facultatii de Electrotehnica din cadrul Institului Politehnic din Iasi, obtinand diploma de inginer.

 

Carti publicate

 

Cu Iasii mina-n mina

 

Traitori sau trecatori prin Targu’ Iasului

 

Cu Iasii mina-n mina vol. III

 

Iasul intre adevar si legenda

 

Primaria Municipiului Iasi. Pagini de istorie, evocari si legende

 

Caragiale in Iasii Junimii

 

Parfum de Iasi

 

Despre Iasi – numai cu dragoste

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Scandal in comuna Alexandru Ioan Cuza din Iasi! Mai multi cetateni vor referendum pentru ca s-au taiat copaci

URMĂTORUL ARTICOL

Campanie electorala de Ziua Unirii! Zeci de autocare aduc oameni din jurul orasului Iasi pentru a participa la manifestarile din Piata Unirii. Dupa cum chiar ei sustin, au fost mobilizati de primarii din localitati

Ultimele știri de la Actualitate