ULTIMĂ ORĂ:

Doru Gheorghe Scripniciuc si Neculai Marian Neamtu, ambii politisti la Rutiera la Harlau, au fost condamnati astazi pentru ca ii amendau pe soferi cu procese verbale false

Doru Gheorghe Scripniciuc si Neculai Marian Neamtu, ambii politisti la Rutiera la Harlau, au fost condamnati astazi pentru ca ii amendau pe soferi cu procese verbale false
Citit : 8 views Comentariu
Doru Gheorghe Scripniciuc si Neculai Marian Neamtu au fost condamnati astazi de judecatorii de la Tribunalul Iasi pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu si neglijenta in serviciu.

Doru Gheorghe Scripniciuc si Neculai Marian Neamtu au fost condamnati astazi de judecatorii de la Tribunalul Iasi pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu si neglijenta in serviciu. Scripniciuc a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, iar Neamtu a primit doi ani de inchisoare.  In loc sa ii sanctioneze pe cei care incalcau legea, doi agenti de la Harlau au trecut de cealalta parte a baricadei. Doru Gheorghe Scripniciuc si Neculai Marian Neamtu au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunal, dupa ce ar fi incercat sa obtina bani cu ajutorul profesiei platite din bani publici. In 2012, in timpul cercetarilor efectuate de procurori, Neculai Neamtu si-a dat demisia din Politie. Potrivit rechizitoriului intocmit in cauza, prima fapta descoperita, imputata celor doi, dateaza de pe 15 octombrie 2011. Atunci au oprit in trafic un cetatean ucrainean care depasise marcajul longitudinal al partii carosabile. „Cei doi politisti au spus ca, daca vor plati amenda pe loc, vor elibera o chitanta. Cei doi soti (n.r., soferul si sotia acestuia) aveau asupra lor suma de 200 de lei si mai multi dolari SUA. In aceste conditii, soferul a dat unui agent de politie sumele de 200 de lei si 200 de dolari SUA. La insistentele soferului, unul dintre agentii de politie i-a dat o chitanta, dar care nu era stampilata si nu continea niciun nume”, se precizeaza in rechizitoriu.
Toata escrocheria a iesit la iveala dupa ce cetatenii ucraineni au mers la Politie si au aratat chitanta primita, oferindu-se, totodata, sa-i identifice pe cei doi agenti. Procurorii au intrat ulterior pe fir si i-au perchezitionat pe cei doi. Atat din masina lor de serviciu, cat si de la domiciliile lor au ridicat mai multe inscrisuri care le-au dovedit vinovatia.