Doua piersici pe zi tin cancerul de san la distanta! Vezi ce spun cercetatorii

 

 

 

Oamenii de ştiinţă afirmă că aceşti compuşi ar putea fi adăugaţi terapiilor care reduc riscul de metastază, principala cauză de deces în cazul cancerului mamar şi al altor tipuri de cancer. Compuşii ar putea fi consumaţi sub formă de extras sau prin consumarea a două-trei piersici pe zi.

 

 

„Eu aş opta pentru trei piersici pe zi”, afirmă Giuliana Noratto, profesor de ştiinţe alimentare la Universitatea Washington State.

 

Studiul subliniază totodată importanţa unei alimentaţii sănătoase în prevenirea cancerului.

 

„Dacă avem suficiente fructe şi legume în dietă care ne pot oferi aceşti compuşi, am putea beneficia de un efect protector similar”, afirmă Noratto. Cercetătoarea studiază acum compuşi din grâu, orz, quinoa, mere şi produse lactate care ar putea juca un rol în prevenirea bolilor asociate obezităţii.

 

Pentru acest studiu, cercetătorii au implantat celule de cancer mamar sub pielea şoarecilor, scrie descopera.ro. După ce au lăsat celulele timp de o săptămână să se stabilească în corpul animalelor, cercetătorii au hrănit şoarecii cu diferite doze de polifenoli din piersici, compuşi care ajută plantele să contracareze efectele dăunătoare ale radiaţiei ultraviolete de la soare.

 

„Sunt mai multe studii care arată că aceşti compuşi acţionează ca antioxidanţi şi protejează astfel ADN-ul de daune care pot produce cancer”, spune Noratto. Cercetătorii au vrut să vadă dacă aceşti compuşi pot da startul unui set de reacţii care să inducă celulele canceroase să se sinucidă.

 „Nici nu ne-am gândit la metastază când am început studiul. Surpriza a fost atunci când am analizat plămânii şi am descoperit că aceşti compuşi nu doar că au inhibat dezvoltarea tumorii, dar au inhibat şi nivelul metastazei din plămâni”, a spus cercetătoarea.

 

Mai mult, la 12 zile distanţă cercetătorii au văzut că şoarecii hrăniţi cu o doză mare de polifenoli aveau tumori care se dezvoltaseră mai puţin şi care nu prezentau formaţiunile de vase de sânge care ajută celulele canceroase să se răspândească în alte părţi ale corpului. Tumorile din acei şoareci prezentau totodată un nivel mai mic al enzimelor care joacă un rol în răspândirea cancerului.

 

Dozele date şoarecilor, dacă ar fi crescute pentru nivelul unei persoane de 60 de kilograme, ar putea fi obţinute din 2-3 piersici pe zi sau dintr-un supliment alimentar care să conţină o pudră cu extras de polifenoli din piersici.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

O persoana a murit in urma unui accident produs pe DN7 in localitatea Moraresti, Arges. Un microbuz s-a rasturnat intr-un sant

URMĂTORUL ARTICOL

Iata topul celor mai bogate si celor mai sarace orase din Romania!

Ultimele știri de la Sanatate