Dubla lansare de carte la libraria Orest Tafrali din Iasi, maine 31 ianuarie 2014! Liviu Bratescu si Adrian Cioroianu sunt autorii celor doua volume

 

 

 

Maine, 31 ianuarie 2014, de la ora 16.00, libraria Orest Tafrali, din cadrul Universitatii Al. I. Cuza Iasi va gazdui lansarea volumelor intitulate „I. C. Bratianu si politica externa a Romaniei (1866-1888)”, de Liviu Bratescu si „Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor”, de Adrian Cioroianu. 

 

 

Lucrarile vor fi prezentate de prof. univ. dr. Daniel Barbu, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti si de cercetatorul stiintific Andi Mihalache. „In prima lucrare, Bratescu isi propune realizarea unei riguroase analize asupra evolutiei pe care statul roman o inregistreaza, in planul relatiilor internationale, in intervalul de timp precizat, precum si clarificarea contributiei reale a lui I. C. Bratianu la modificarea statutului juridic international al Romaniei. De asemenea, Cioroianu raspunde in publicatia lansata la Iasi la cateva dintre cele mai interesante si des aduse in discutie intrebari despre istoria noastra: Cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej in fruntea comunistilor romani? Cat de playboy a fost Regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tanara pe nume Catalina Toderiu sa intre in galeria eroilor nationali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit in Romania presedintii Charles de Gaulle sau Richard Nixon? De ce Regina Angliei l-a plimbat in caleasca regala pe Nicolae Ceausescu?”, au mentionat organizatorii. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata care este mesajul ENEL pentru romani in conditiile meteo nefavorabile!

URMĂTORUL ARTICOL

Rodica Popescu Bitanescu vine la Iasi pe 5 martie 2014 pentru a juca in spectacolul Triunghiul Femeilor

Ultimele știri de la Eveniment