ULTIMĂ ORĂ:

Duminica, 6 aprilie 2014, iesenii vor iesi din nou in strada pentru doua motive – gazele de sist si Rosia Montana

Duminica, 6 aprilie 2014, iesenii vor iesi din nou in strada pentru doua motive – gazele de sist si Rosia Montana
Citit : 6 views Comentariu

 

 

 

Duminica, 6 aprilie, mai multi ieseni, sustinuti de cateva ONG-uri din judet, organizeaza un miting la Iasi, impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, dar si impotriva exploatarii minereurilor aurifere de la Rosia Montana, prin utilizarea de cianuri.

Despaduririle si distrugerea spatiilor verzi sunt si ele pe lista problemelor reclamate de protestatari. Acestia se vor intalni in Parcul Copou, la Teiul lui Mihai Eminescu, unde vor sta aproximativ 60 de minute. Coloana de manifestanti se va deplasa apoi pe traseul Bulevardul Carol I – Piata Unirii, care va fi, de asemenea, un punct de oprire, unde se va mai stationa aproximativ o ora, apoi se va continua deplasarea pe pietonal spre Prefectura Iasi, ca punct de stationare. Vor avea loc alocutiuni, se va scanda, se vor purta bannere, steaguri si pancarte, vor exista instalatii de amplificare sunet. 

 

„Mentionam ca nu suntem de acord cu blocarea mijloacelor de transport sau a circulatiei autoturismelor, fiind de acord ca persoanele ce incalca legea sa isi asume consecintele”, anunta organizatorii. Protestul se va desfasura in intervalul 15.00 – 19.00. „Sambata are loc o actiune la Pungesti, urmand ca duminica, in mai multe orase din tara, sa aiba loc mai multe proteste si mitinguri”, a precizat Bogdan Buta, unul dintre protestatari.

 

bzi.ro