Dumitru Oprea: „Guvernul nu mai investește nimic, așteaptă bani doar de la Comisia Europeană”

Senatorul PNL Dumitru Oprea critică atitudinea guvernului față de finanțarea investițiilor locale din România.
Într-o întrebare adresată Ministrului Eugen Teodorovici, parlamentarul ieșean a amintit că reprezentanții Comisiei Europene au atras atenția că este păguboasă politica executivului de a acoperi investițiile locale numai prin finanțări nerambursabile. Mai exact, fondurile europene nu vin să se substituie bugetului național, ci să-l completeze acolo unde strategiile investiționale sunt coerente și demonstrează că generează dezvoltare economico-socială.
Totodată, Dumitru Oprea a arătat că intrarea României în noua perioadă de finanțare a început cu stângul, știind că o parte a programelor operaționale sunt încă în discuție la nivelul Comisiei Europene, iar guvernul nu a rezolvat aspectele considerate neconforme.
În acest condiții, parlamentarul ieșean consideră că domnul Eugen Teodorovici este obligat să clarifice investițiile locale pentru care guvernul României a transferat sarcina financiară către fondurile europene. În același timp, Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Fondurilor Europene să prezinte programele operaționale retransmise pentru evaluare către Comisie și care dintre ele vor deveni funcționale în 2015.Birou Senatorial Dumitru OPREA

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Muzeul Literaturii Romane Iasi lanseaza editia a II-a a programului de burse si rezidente de cercetare stiintifica

URMĂTORUL ARTICOL

De Valentine’s Day, Iulius Mall le daruieste clientilor sute de premii „rupte din stele”

Ultimele știri de la Comunicate de presa