Dupa 1 ianuarie 2014 romanii vor putea munci in Olanda! Vezi detalii

 

 

 

Parlamentul olandez a votat cu o majoritate covarsitoare sa nu prelungeasca restrictiile existente pentru lucratorii bulgari si romani dupa 1 ianuarie 2014, in ciuda sentimentelor puternic negative ale publicului.

La sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, partidul de dreapta VVD (Partidul Popular pentru Libertate si Democratie) si Partidul Laburist (PvdA) au ajuns la un acord, prin care restrictiile pentru lucratorii din Bulgaria si Romania vor fi ridicate in 2014.

 

Conditia a fost majorarea de la cinci la sapte ani a cerintei privind rezidenta pentru a putea vota la alegerile locale. Imigrantii vor fi exclusi de la acordarea ajutoarelor sociale in primii sapte ani de rezidenta, iar durata de rezidenta pentru a obtine cetatenia a crescut de la cinci la sapte ani. Olanda a fost una dintre cele zece state membre UE care au anuntat in vara anului trecut ca va pastra restrictiile existente pe piata muncii pentru cetatenii din Bulgaria si Romania, tari intrate in UE in 2007.

 

Potrivit sondajelor de opinie, sentimentele publicului olandez raman in continuare foarte ostile imigrantilor, iar oamenii cer ca granitele Olandei sa ramana inchise pentru cetatenii bulgari si romani pana in 2019, o propunere care castiga teren in Marea Britanie, potrivit gandul.info.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sesizarile pentru capturarea cainilor maidanezi au scazut in Iasi!

URMĂTORUL ARTICOL

Ingrijorator! Depresia a pus stapanire pe cativa ieseni inainte de sarbatori!

Ultimele știri de la Actualitate