Dupa aproape cinci de ani de amanari, drumul Iasi – Botosani a fost finalizat

Consiliul Judetean Iasi a anuntat astazi finalizarea proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere interjudeţene DJ282C, DJ282, DJ282B, Iaşi – Botoşani”. Evenimentul principal a avut loc în satul Plugari, comuna Plugari, la acesta fiind prezenţi şi câteva sute de localnici din comunele Ţigănaşi, Vlădeni, Şipote şi Plugari. „Sunt foarte bucuros că am finalizat acest drum pe care locuitorii din cele patru comune de pe traseu îl numeau Drumul Groazei. Preţ de mulţi ani a fost impracticabil, oamenii preferând să circule pe un drum creat pe câmp. Opinia mea este că a devenit cel mai frumos drum din judeţ, atât din punct de vedere al lucrărilor, cât şi al peisajelor de pe traseu. Împreună cu drumul de la Dobrovăţ sau cel de la Cristeşti – Tătăruşi concurează pentru titlul de cel mai frumos drum din România”, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi.
Liberalul a multumit fostului Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Lucian Flaiser, în mandatul căruia a fost scris, depus şi câştigat proiectul, echipei de specialişti de la Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă şi Direcţia Achiziţii Publice din cadrul Consiliului Judeţean, constructorilor, primarilor şi locuitorilor celor patru comune de pe traseu.

Conform datelor prezentate de CJ Iasi, proiectul este cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013, în cadrul Axei Prioritare 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. Valoarea totală a proiectului a fost de 82.038.960,46 lei, inclusiv T.V.A., din care 58.237.042,60 lei finanţare nerambursabilă. Durata implementării a fost de 64 de luni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ponta: nu exista nicio taxa sau impozit suplimentar in 2015

URMĂTORUL ARTICOL

Mai putini someri ieseni. Rata somajului, in scadere

Ultimele știri de la Eveniment