Echipajele ISU au derulat 9.700 de misiuni in perioada sarbatorilor

Echipajele ISU au derulat 9.700 de misiuni în perioada 24 decembrie-3 ianuarie, dintre care 770 de intervenții la descarcerări și incendii, în perioada Codului Roșu de fenomene severe cauzate de ninsori și viscol fiind salvate 948 de persoane aflate în situații critice, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, subcomisar de poliție Monica Dajbog, duminică la MAI. 

„În condițiile generate de fenomenele meteorologice, cele mai multe misiuni ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost de sprijinire a populației și intervenții de tip medical, împreună cu SMURD. 9.700 de misiuni de acest fel au fost derulate în ultimele două săptămâni. La aceste misiuni se adaugă și alte peste 770 de intervenții la descarcerări și incendii. Conform datelor puse la dispoziție de către inspectoratele pentru situații de urgență, cele mai multe incendii din această perioadă au fost cauzate de defecțiuni ale instalațiilor electrice și ale celor de încălzire”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI într-o prezentare pe tema situației intervențiilor structurilor MAI în perioada 24 decembrie 2014 — 4 ianuarie 2015.

În perioada Codului Roșu de fenomene severe cauzate de ninsori și viscol, în urma intervențiilor forțelor mobilizate în teren, au fost salvate 948 de persoane aflate în situații critice, alte 94 reprezentând urgențe medicale grave, a precizat Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a adăugat că atunci când condițiile meteorologice au permis, elicopterele Inspectoratului General de Aviație au executat 44 de misiuni dintre care 40 aero-medicale în colaborare cu SMURD, pentru transport aero-medical la unități spitalicești ale persoanelor care aveau nevoie urgentă de asistență medicală de specialitate.

„Misiunile aeriene au permis salvarea a 45 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale sau care s-au aflat în diferite situații de risc.Numai în ultimele trei zile, au avut loc 21 de misiuni prin punctele aero-medicale din țară astfel: șapte în Iași, patru în Craiova, patru în București, trei în Galați, două în Arad și una în Mureș.În urma acestor misiuni au fost salvate 21 de persoane care erau în situații medicale grave”, a afirmat purtătorul de cuvânt al MAI.

În perioada de manifestare a fenomenelor meteorologice extreme, Ministerul Afacerilor Interne a acționat în sistem integrat alături de Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Transporturilor, autoritățile locale sau alte instituții cu atribuții în domeniu, iar coordonarea tuturor intervențiilor a fost asigurată prin funcționarea în regim de 24 de ore din 24 a Centrului Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor, condus de vicepremierul Gabriel Oprea, a afirmat Monica Dajbog.

„Acest Centru Integrat este în continuare operaționalizat în condițiile în care, pe fondul avertizărilor meteorologice pot apărea diferite situații de urgență la nivel național.Pentru zilele următoare în care sunt organizate procesiuni și ceremonii religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului, Ministerul Afacerilor Interne a luat măsuri de pregătire a bunei desfășurări a acestor evenimente, în condițiile în care la acestea participă un număr foarte mare de oameni”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al MAI. 

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Se intoarce gerul!

URMĂTORUL ARTICOL

PIB-ul va creşte cu cel puţin 2%

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in