ULTIMĂ ORĂ:

EcoPiata, firma municipalitatii care administreaza pietele din oras, incheie acest an cu o diminuare a incasarilor previzionate la inceputul lui 2013

EcoPiata, firma municipalitatii care administreaza pietele din oras, incheie acest an cu o diminuare a incasarilor previzionate la inceputul lui 2013
Citit : 6 views Comentariu

 

 

 

Exercitiul financiar propus spre aprobare pentru 2013 de sefii EcoPiata vizeaza aprobarea unor venituri anuale de 6,1 milioane de lei, cheltuielile fiind de 6,04 milioane de lei, in timp ce profitul brut al EcoPiata este de 60.000 de lei, adica 600 de milioane de lei vechi. 

 

 

„Veniturile din prestari servicii nu pot fi estimate cu exactitate, deoarece activitatea din piete depinde în mare masura de conditiile meteorologice. De exemplu, temperaturile foarte scazute din lunile ianuarie, februarie si martie, precum si inundatiile din lunile de vara, au determinat o scadere accentuata a activitatii în pietele agroalimentare descoperite, ceea ce a condus la o scadere a veniturilor inregistrate de SC EcoPiata SA în perioada respectiva. De asemenea, mutarea Bazarului de pe bulevardul Nicolae Iorga la fostul Hipodrom, a condus la dezechilibrarea unor pozitii din bugetul de venituri si cheltuieli aprobat”, a explicat Cristi Starica, seful EcoPiata. Potrivit acestuia, diminuarea incasarilor reiese din reducerea veniturilor de la capitolul  „Venituri, redevente, locatii de gestiune, chirii” cu circa 104.000 lei, in bugetul de venituri fiind precizate cateva alte diminuari si majorari care au stabilit per total o diminuare a incasarilor de 75.000 de lei.

 

De asemenea, bugetul de investitii pe 2013 al EcoPiata va fi reanalizat de plenul CL, directorul firmei propunand repartizarea a 205.000 lei din cei 500.000 de lei care nu au fost cheltuiti pentru obiectivul „Reabilitare si modernizare cladire administrativa si magazii existente” – Centrul Hipic, în valoare de 500.000 lei. „Am propus alocarea a 100.000 lei pentu construirea unui gard despartitor la Bazar, pe Nicolae Iorga, a 50.000 de lei pentru reabilitarea sistemului de incalzire la Hotelul Municipal, 30.000 de lei pentru achizitia unui container sanitar, 20.000 de lei pentru achizitia a doua case de bilete pentru Bazar, dar si a 5.000 de lei pentru un sistem de supraveghere video”, a mai detaliat Cristi Starica, seful EcoPiata.

 

bzi.ro