Editura „Grigore T. Popa” a Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi va fi prezenta la Targul de Carte Librex, ce se desfasoara in perioada 12-17 martie 2014, unde vor fi lansate mai multe lucrari

 

 

 

Editura „Grigore T. Popa” a Universității de Medicină și Farmacie din Iași va fi prezentă la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului de Carte LIBREX cu stand propriu și va organiza mai multe evenimente sub egida LIBREX 2014.

 

Astfel, miercuri, 12 martie, în prima zi de târg, de la ora 12.00, se vor lansa nu mai puțin de patru lucrări de specialitate din colecția „Medicină”. Prof. univ. dr. Doina Azoicăi şi Prof. univ. dr. Irina Draga Căruntu vor prezenta Etică şi cercetare biomedicală,editori: Vasile Astărăstoae și Sana Loue iar volumul Fiziologie umană. Glandele endocrine al profesorilor Ionela Lăcrămioara Şerban și Dragomir‐Nicolae Şerban va fi prezentat de Prof. univ. dr. Carmen Vulpoi şi Prof. univ. dr. Doina Azoicăi. Lucrările Surgical instruments and basic skills for studentsa profesorilor Gabriel Dimofte și Sorinel Luncă și Semiologie chirurgicală şi imagistică a anexelor tubului digestivde Cristian Lupaşcu vor fi prezentate de Prof. univ. dr. Doina Azoicăi şi Prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu. Moderator al evenimentului care va avea loc în Palas Mall, Atrium – „La Fântână”, în zona I de evenimente – va fi Prof. Viorica Scutaru, Director al Bibliotecii Centrale UMF „Gr. T. Popa” Iaşi.

 

În cea de-a doua zi a Târgului LIBREX, joi, 13 martie, de la ora 10.15, Editura „Grigore T. Popa” a Universității de Medicină și Farmacie din Iași va lansa două lucrări de specialitate din Colecția „Medicină dentară”: Pedodonție, vol. I, autori: Adriana Bălan, Marinela Păsăreanu prezentată de Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna şi Prof. univ. dr. Adam Maxim și Periodontology propaedeutics,autori: Sorina Solomon, Oana Potârnichie despre care vor vorbi Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna şi Prof. univ. dr. Ştefan Lăcătuşu. De la ora 11.00, va urma lansarea a două lucrări de specialitate din Colecția „Farmacie”: Non‐Metal Chemistry,autor: Alina Ştefanache și Sinteze şi biosinteze de substanțe medicamentoase: metode industriale şi de laborator, autori: Cătălina Daniela Stan, Maria Drăgan. Ambele volume vor fi prezentate de Prof. univ. dr. Ileana Cojocaru şi Conf. univ. dr. Georgiana Tauşer. În cadrul Colecției „Varia”, profesorul universitar dr. Ostin Mungiu va lansa cartea proprie Călător între milenii. Pe băncile şcolii. Moderator al evenimentului care va avea loc tot în Atriumul Palas Mall va fi Prof. Viorica Scutaru, Director al Bibliotecii Centrale UMF „Gr. T. Popa” Iaşi.

 

Prof.univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Iași, care va participa la evenimentele organizate de Editura „Gr.T. Popa” în cadrul LIBREX, a apreciat manifestarea: „Într-o vreme în care foarte mulți preferă să citească stenograme din dosare în locul unor cărți trebuie salutat un târg de carte pentru că el promovează adevărata valoare, este motorul civilizației adevărate și cinstește tomul tipărit. Mă bucur că, într-o asemenea viziune, editura universității „Gr.T. Popa” este un actor activ prin cărțile pe care le editează și le propune celor care simt o adevărată bucurie când în locul tastaturii calculatorului dau cu degetul o pagină care miroase a hârtie și a cerneală tipografică.”

 

Cea de-a XXII-a ediţie a Târgului de Carte „Librex” se va desfăşura din 12 martie 2014 începând cu ora 10.00 până pe 17 martie, ora 17.00 la Palas Mall. Evenimentul este un târg de carte, artă şi muzică organizat de Editura „Sedcom Libris” în parteneriat cu Primăria municipiului Iași și Organizația Patronală „Agora” a societăților pentru difuzarea tipăriturilor și a altor bunuri culturale din România şi se desfăşoară sub genericul „Primăvara cărţilor”. Agenda „Librex” din acest an cuprinde 125 de expozanţi, atât din ţară, cât şi din străinătate şi peste 300 de evenimente.

 

uaic.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Echipa Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va reprezenta Romania in finala EMEA a CFA Institute Research Challenge ce se va desfasura la Milano, in luna aprilie 2014

URMĂTORUL ARTICOL

Situatie alarmanta! Iata ce se va intampla de la 1 aprilie cu factura la gaze

Ultimele știri de la Actualitate