Educatie sanitara pentru ieseni prin intermediul „Zilelor Profilaxiei Generale si Orale in Moldova”. Vezi detalii

 

 

 

Editia de anul acesta a „Zilelor Profilaxiei Generale si Orale în Moldova” a inceput de vineri, 30 mai, cu o serie de conferinte pe tema „Trecut, Prezent si Viitor în profilaxia generala si orala”, sustinute de profesori renumiti pe plan national.

A doua componenta a evenimentului e reprezentata de „Caravana Profilaxiei” – ajunsa, de asemenea, la a VI-a editie, care are loc de duminica pana luni. In cadrul acestei campanii vor fi oferite gratuit consultatii, produse si brosuri informative despre igiena orala în punctele special amenajate din Parcul Teatrului National, Parcul Copou, Parcul Nicolina, Esplanada Oancea, Piata Voievozilor si Parcul Podu Ros.

 

Este un prilej unic pentru cetatenii orasului de a beneficia de educatie sanitara si de consultatii gratuite, specialistii din cadrul Facultatii de Medicina Dentara participanti la „Caravana” putând depista astfel problemele de medicina oro-maxilo-faciala ale acestora. Potrivit prof. univ. dr. Norina Forna, daca in 2009 numarul iesenilor care au participat la aceasta campanie era de 1.500, in 2013 au fost inregistrati circa 4.500 de participanti, asteptandu-se o crestere a numarul acestora in 2014.

 

„O noua editie a Caravanei Profilaxiei marcheaza un moment de continuitate în acest teritoriu, deosebit de important pentru evaluarea gradului de sanogenitate la nivelul patologiei orale, fara a eluda implicatiile patologiei generale asupra statusului oro-dentar. Colaborarea cu firmele de specialitate, ce sustin an de an Caravana Profilaxiei prin produse de ultima ora în sfera igienei orale, conduce la un real succes al manifestarii devenite deja traditionala si la un real beneficiu pentru populatia Iasului”, a declarat coordonatorul manifestarii, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna. In acest an evenimentul este organizat de Asociatia „Societatea Româna de Reabilitare Orala” (ASRRO), în parteneriat cu municipalitatea si cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, în colaborare cu Facultatea de Medicina Dentara Iasi, Societatea Studentilor Stomatologi Iasi, Asociatia Dentara Româna pentru Educatie, Colegiul Medicilor Iasi si cu sprijinul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, decan al Facultatii de Drept si judecator CCR, desemnat reprezentantul Romaniei in Comisia de la Venetia

URMĂTORUL ARTICOL

Copiii din Tomesti, Iasi, vor merge la o gradinita moderna cu dotari de ultima generatie. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate