an_nou_thailandez

Elefantii, ajutoare de nadejde la organizarea festivitatilor de Anul Nou thailandez

Thailandezii sărbătoresc Anul Nou cu mare fast, iar la organizarea festivităţilor au ajutoare de nădejde. Elefanţii sunt personaje importante la festivalul de trei zile care marchează trecerea într-un nou an.
Turiştii şi localnicii din oraşele thailandeze au ieşit pe stradă pentru a fi stropiţi cu apă de elefanţi, moment care dă tonul începerii sărbătorii de Anul Nou, sau Songkran. Sărbătoarea durează 3 zile şi este aşteptată de toată lumea.
Participanţii au luat străzile cu asalt, înarmaţi cu găleţi pline cu apă cu care au udat tot ce le-a stat în cale. Stropitul cu apă semnifică pentru thailandezi spălarea ghinionului şi un nou început.
Înainte de baia răcoritoare, pielea elefanţilor a fost împodobită cu picturi în culori vesele. Obiceiul de an nou este binevenit pentru toată lumea, mai ales că luna aprilie este cea mai fierbinte în Thailanda, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.
Thailandezii sărbătoresc Anul Nou cu mare fast, iar la organizarea festivităţilor au ajutoare de nădejde.

Thailandezii sărbătoresc Anul Nou cu mare fast, iar la organizarea festivităţilor au ajutoare de nădejde.

Elefanţii sunt personaje importante la festivalul de trei zile care marchează trecerea într-un nou an.Turiştii şi localnicii din oraşele thailandeze au ieşit pe stradă pentru a fi stropiţi cu apă de elefanţi, moment care dă tonul începerii sărbătorii de Anul Nou, sau Songkran. Sărbătoarea durează 3 zile şi este aşteptată de toată lumea.

Participanţii au luat străzile cu asalt, înarmaţi cu găleţi pline cu apă cu care au udat tot ce le-a stat în cale. Stropitul cu apă semnifică pentru thailandezi spălarea ghinionului şi un nou început.Înainte de baia răcoritoare, pielea elefanţilor a fost împodobită cu picturi în culori vesele. Obiceiul de an nou este binevenit pentru toată lumea, mai ales că luna aprilie este cea mai fierbinte în Thailanda, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Micul Print de Antoine de Saint-Exupery, considerat un fenomen editorial planetar, a sarbatorit de curand 70 de ani de la publicarea sa in Statele Unite. Vezi cate exemplare s-au vandut in cei 70 de ani de existenta

URMĂTORUL ARTICOL

Comisia Europeana aloca 54 milioane de euro pentru un proiect de prevenire a inundatiilor in Romania si pentru dezvoltarea unui sistem de combatere a efectelor acestora

Ultimele știri de la International