Elevii de la Colegiul Vasile Lupu se mută în module! Timp de cteva luni vor învăţa la Şcoala Gh. Asachi din Copou

/

Sutele de elevi de la Colegiul Pedagocic „Vasile Lupu” vor învăţa n module din iarnă. După ce cursurile au fost sistate din cauza degradării clădirii de pe Aleea Sadoveanu, primăria a decis să-i mute pe o perioadă scurtă la Colegiul „Gh. AsachI” din Copou.

Sutele de elevi ai Colegiului Pedagogic din Copou vor învăţa după vacanţa de iarnă în şcoala modulară. Modulele vor fi montate n perioiada următoare, iar elevii vor învăţa o vreme la Colegiul Asachi din zona Copou. Totul după ce primăria a decis să treacă la rebailitarea clădirii Colegiului Pedagogic, imobil aflat într-o stare avansată de degradare.

Mihai Chirica: „Aveau două soluţii”

Primarul Mihai Chirica a explicat şi ce soluţii aveau elevii de la „Vasile Lupu”.

„Vorbim de două soluţii. Prima soluţie este un schimb de după amiază pentru elevii de la Colegiul Vasile Lupu în Şcoala Gheorghe Asachi din Copou, iar a doua variantă era să îşi înceapă studiile la Liceul Mangeron într-o şcoală nouă. Au ales varianta unu, e şcoala pusă la dispoziţie, mulţumesc conducerii Şcolii Gh.A sacahi care va suporta un travaliu clar prin prezenţa altei şcoli. Grădiniţa 13 se va muta în grădiniţa nouă din Bucium până se termină lucrarea la ei”, a spus primarul Mihai Chirica.

120 de module pentru elevii Colegiului Pedagogic

Modulele vor avea 33 de săli de curs, conform celor menţionate de primarul Mihai Chirica.

„Sperăm să se semneze contractul cu furnizorul modulelor. Vor fi 120 containere, cu 33 săli de curs. Vor trebui montate în 90 zile. AM făcut studiile geotehnice şli topografice. Vom face un test de amplasament şi raciordarea la utilităţi. Dacă socotim, septemebrie , octombrie, noiemvbrie perioada de montaj, cu perioada de probe, ei se vor muta după vacanţa de iarnă în şcoala modulară”, a mai spus Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primarul Mihai Chirica şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat: „E o mare diferenţă între a avea un dosar penal şi a fi un infractor condamnat de o instanţă”

URMĂTORUL ARTICOL

Bătaie de joc în centrul Iașului. Zeci de toalete montate in jurul Muzeului Dosoftei la concertul DJ-ului Armin van Buuren

Ultimele știri de la Actualitate