Elevii si prescolarii vor intra de vineri, 20 iunie, in vacanta de vara

 

 

 

Elevii de clasa a VIII-a şi cei din anii terminali de liceu au luat vacanţă mai devreme în vederea susţinerii evaluării naţionale şi a examenului de bacalaureat.

 

 

Anul şcolar viitor va începe în pe 15 septembrie, potrivit unui proiect de ordin de ministru privind structura anului şcolar 2014-2015.

 

Anul şcolar viitor va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, prin excepţie, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar va fi de 37 de săptămâni din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat, prevede un proiect de ordin de ministru, publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

Pentru clasele terminale de liceu cursurile se încheie în data de 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a anul şcolar va avea 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Astfel, cursurile claselor a VIII-a se vor încheia în data de 12 iunie 2015.

 

În perioada 1 – 9 noiembrie 2014, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie 2014 şi se va încheia duminică, 4 ianuarie 2015. Cursuri vor începe luni, 5 ianuarie 2015 şi se vor încheia vineri, 30 ianuarie 2015.

 

Vacanţa intersemestrială este cuprinsă între 31 ianuarie 2015 şi 8 februarie.

 

Cursurile semestrului al doilea vor începe luni, 9 februarie 2015 şi se vor încheia vineri, 10 aprilie 2015, iar vacanţa de primăvară este cuprinsă între 11 aprilie şi 19 aprilie, urmând ca elevii să se întoarcă la cursuri luni, 20 aprilie, până vineri, 19 iunie.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Bulgaria lucreaza la un proiect inedit care vizeaza si Romania – un tren de mare viteza Bucuresti-Varna, pe litoralul Marii Negre

URMĂTORUL ARTICOL

Mai multi elevi din Botosani, coordonati de profesorul Luisian Grigore de la Palatul Copiilor din Botosani, au creat un brat robotic humanoid.

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in