Elicopterul SMURD Iasi, in valoare de aproximativ 5 milioane de euro, a intrat in service

Toata Regiunea Moldovei a ramas fara elicopter SMURD. Aparatul de zbor, in valoare de aproximativ 5 milioane de euro, a intrat in service. Elicopterul SMURD Iasi se afla la Brasov, locul in care este supus unei revizii generale.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie, urgentele medicale vor fi asigurate de ambulante si masini SMURD. In cazuri critice, medicii ieseni au fost nevoiti sa apeleze la elicopterele de la Targu Mures si Bucuresti. Chiar ieri, un copil de la Spitalul Sf. Maria a necesitat transfer de urgenta, motiv pentru care a fost solicitat elicopterul de la Targu Mures. 

 

„Este adevarat ca au trecut mai multe zile de cand nu mai putem raspunde solicitarilor aeriene. Elicopterul SMURD se afla la Brasov, singurul loc unde se pot efectua aceste evaluari tehnice periodice. Din ce am la cunostinta, revizia se face dupa 1.000 de ore de zbor. Nu este vorba despre o defectiune. Sunt necesare verificari minutioase pentru a intampina eventuale probleme tehnice. Am reusit sa acoperim toate urgentele si atunci cand a fost vorba despre un caz critic, am solicitat sprijin din partea colegilor de la Bucuresti sau Targu Mures. Sper sa nu intervina alte amanari si in curand sa putem interveni din nou cu elicopterul SMURD. Sunt cazuri in care transportul aerian poate creste foarte mult sansa la viata”, a precizat conf. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi. In urma cu aproximativ un an, a fost inaugurat noul elicopter SMURD la Iasi. Elicopterul EC 135 este echipat cu sisteme performante de observare pe timp de zi si noapte, dispozitive pentru cautare si salvare, precum si alte echipamente care sa permita interventii profesioniste in conditii diverse de zbor. Totodata, este echipat cu aparatura medicala pentru interventii de urgenta.

 

bzi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca nu este de acord cu impozitarea activitatii bisericii sau cu eliminarea scutirilor de care beneficiaza aceasta

URMĂTORUL ARTICOL

Cel mai spectaculos eveniment organizat vreodata la Iasi pentru comemorarea victimelor si pentru prevenirea accidentelor rutiere GALERIE FOTO

Ultimele știri de la Actualitate