Elicopterul SMURD Iasi poate zbura din nou. Cel cazut la Siutghiol nu a avut defectiuni tehnice

Elicopterul din dotarea SMURD Iasi poate zbura din nou. In cursul zilei de ieri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis unitatilor din tara ca elicopterele au unda verde in conditiile in care in cazul accidentului de la Siutghiol nu s-au gasit defectiuni tehnice. Activitatea a mai fost reluata la Tg. Mures, Galati, Craiova, Barlad si Bucuresti, exceptie facand Constanta.
 
In urma accidentului de la Siutghiol toate elicopterele SMURD au fost tinute la sol pentru verificari suplimentare si pana la finalizarea investigatiilor in acest caz. MAI a precizat ca investigatiile preliminare ale accidentului aviatic produs in data de 15.12.2014 la Siutghiol efectuate de reprezentantii fabricantilor Airbus Helicopters Germania si Turbomeca Franta, au demonstrat ca nu exista indicii care sa suspecteze vreo cauza tehnica generatoare sau contributoare la producerea accidentului iar din punct de vedere tehnic nu exista motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol. 
 
In aceasta perioada, misiunile aeromedicale de tip SMURD au fost asigurate, in limita posibilitatilor, de celelalte aeronave apartinand Inspectoratului General de Aviatie al MAI, precum si de alte capabilitati asigurate de catre Ministerul Apararii Nationale.
 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iesenii au mancat si au baut pana au ajuns la spital

URMĂTORUL ARTICOL

Cat a costat controversata rochie a lui Carmen Iohannis

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in