Este dovedit! Ceaiul verde este cel mai bun detoxifiant natural

Este dovedit – ceaiul verde în special sustine o sanatate înfloritoare. Aproape fiecare sistem din organism este influentat în mod benefic de aceasta miraculoasa planta.

 

 

Orice fel de ceai contine cel putin cativa polifenoli, dar procesarea minima prin care trece ceaiul verde garanteaza faptul ca aproape toti polifenolii sai sunt pastrati în produsul final în forma lor cea mai reactiva, iar rezultatul este ca ceaiul verde are un extraordinar potential antioxidant, scrie csid.ro.

 

Specialistii din cadrul Rutgers University au comparat recent capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi a 12 tipuri diferite de ceai, inclusiv cateva varietati de ceai verde, oolong si negru. Rezultatele au fost în concordanta cu cele ale altor studii: s-a constatat ca ceaiul verde continea cele mai mari cantitati de polifenoli – în special EGCG. Ceaiul oolong se afla undeva la mijloc, iar ceaiul negru (ca rezultat al procesului sau de autooxidare) avea cel mai mic nivel de polifenoli.

 

Studiile privind efectele consumului de ceai asupra oamenilor confirma dovezile de laborator ca ceaiul verde este cel mai eficient în curatirea de radicali liberi. Intr-unul dintre studii, 5 adulti au baut fiecare aproximativ 2 cesti de ceai verde, în timp ce alti 5 adulti au baut aceeasi cantitate de ceai negru. Eficacitatea antioxidantului din sangele lor a fost masurata înainte de consumarea ceaiului, apoi la 30, la 50 si la 80 de minute dupa ingerare.

 

Atat ceaiul verde, cat si cel negru au îmbunatatit capacitatea antioxidanta a sangelui, desi ceaiul verde a fost de 6 ori mai puternic decat cel negru în aceasta privinta. Cresterea functiei antioxidante a atins punctul maxim în numai 30 de minute la cei care au baut ceai verde si în 50 de minute la cei care au baut ceai negru. Rapiditatea efectului ceaiului asupra functiei antioxidante a sangelui sugereaza ca polifenolii din ceai sunt absorbiti în partea superioara a tractului digestiv.

 

Aproape toate beneficiile ceaiului verde pentru sanatate se bazeaza pe functia antioxidanta a extractului de ceai verde. Polifenolii previn bolile cardiovasculare protejand colesterolul LDL de modificarile care favorizeaza aparitia bolilor de inima, reduc riscul de cancer prin neutralizarea radicalilor liberi înainte de a putea avea loc mutatii genetice si protejeaza sanatatea în multe alte feluri.

 

O atentie sporita trebuie întreptata catre ficat. Acest organ fabrica aminoacizii si colesterolul, elimina deseurile din sange, detoxifica organismul de alcool si de alte toxine si descompune multe medicamente, sustine dr. Lester A. Mitscher în „Cartea ceaiului verde. <> confirmat stiintific”. Fiecare respiratie, fiecare pahar cu apa pe care îl bem si fiecare îmbucatura pe care o mancam sunt potentiale surse de toxine.

 

Reducerea expunerii la toxine este principalul mod de a proteja organismul, dar de multe ori toxinele nu pot fi, pur si simplu, evitate; ele se afla în poluarea aerului, în fumul de tutun, în reziduurile pesticidelor si în unele arome si coloranti artificiali. Ficatul poate fi afectat extrem de rau de toxine, deoarece datoria lui este sa curete sangele de substantele otravitoare înainte ca acestea sa aiba sansa sa ajunga în alte parti ale organismului. Polifenolii din ceai sustin sistemul de enzime detoxifiante al ficatului care elinina radicalii liberi si toxinele din organism.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Incepand de luni, 10 martie 2014, un nou traseu RATP va circula in Iasi. Este vorba despre traseul de autobuz 50 care va lega Aeroportul de centrul orasului

URMĂTORUL ARTICOL

Cutremurator! Cadre medicale acuza ca la Spitalul” Anton Cincu” din Tecuci mai multi bebelusi sanatosi au murit in conditii suspecte. Mai mult, gravidele ar fi torturate

Ultimele știri de la Sanatate