Etajul 7 al Spitalului de Recuperare din Nicolina va intra anul acesta in reabilitare

 

 

 

Etajul 7 al Spitalului de Recuperare din Nicolina va intra anul acesta in reabilitare. Spatiul ar urma sa fie recompartimentat si modernizat cu circa 2 milioane de lei. Municipalitatea a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului. 

 

„Suprafata desfasurata a zonei de interventie va fi de aproape 1.000 de metri patrati, valoarea lucrarilor fiind estimata la aproape 2 milioane de lei cu tot cu TVA, durata de realizare a lucrarilor de reparatii si recompartimentare a intregului etaj fiind de sase luni”, sustin reprezentantii municipalitatii. ” La data construirii si darii in folosinta a spitalului, in 1976, cerintele de conformare la sistemul de calitate in domeniul sanatatii erau diferite, impuse de alte reglementari. Initial, etajul 7 a fost conceput si realizat cu saloane de 40 mp, dotate doar cu lavoare si dulap de depozitare. Corpul D de la etajul 7 este dotat cu saloane in care exista un compartiment pentru dus si unul pentru lavoar si vas WC. Pe langa saloane, fiecare corp are incaperi pentru personalul medical. Solutia propusa trateaza zona de primire a pacientilor in vederea reabilitarii si refunctionalizarii, propunand extinderea spatiului de asteptare, cresterea nivelului de igiena in conformitate cu normele de functionare a acestui serviciu”, sustine directorul tehnic al primariei, Dumitru Tomorug. 

 

In ceea ce priveste dotarile pentru personalul medical, in corpul C se vor realiza un cabinet pentru sef sectie, un cabinet destinat camerei de garda, un cabinet pentru sora sefa, doua depozite, doua grupuri sanitare pentru personalul corpului C si cate un grup sanitar in incinta fiecarui salon. In corpul D se vor realiza un cabinet pentru medici, unul pentru asistente si unul pentru tratament, cabinetul pentru medicina muncii se va transforma in salon, fiecare avand un singur grup sanitar. Corpul E va avea cabinet pentru seful de sectie, camera de garda, un cabinet medici, un depozit, doua grupuri sanitare pentru personal si cate un grup sanitar in fiecare salon. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Panica printre iesenii racordati la sistemul centralizat de incalzire dupa ce au primit facturile! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

ANM a emis, vineri 7 februarie, o avertizare cod galben de ceata valabila in mai multe zone din tara. Vezi detalii

Ultimele știri de la Sanatate