Eurovision 2014! Anul acesta, in perioada concursului, in Copenhaga cuplurile gay se vor putea casatori in diverse locuri din oras

 

 

 

Desfăşurat anul acesta în Danemarca, o ţară care a renunţat de mult la tabuuri, concursul Eurovision  aduce o surpriză pentru publicul său aparţinând comunităţii gay. Anul acesta, in perioada concursului, in Copenhaga cuplurile gay se vor putea casatori in diverse locuri din oras.

 

Creat după modelul festivalului de la Sanremo, Eurovision, o competiţie muzicală destinată iniţial creaţiei, a devenit, odată cu căderea comunismului, un show tot mai cosmopolit. Concursul, colorat şi controversat, a câştigat de la an la an tot mai mulţi fani din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali). De altfel, pe scena Eurovision au şi evoulat artişti transsexuali (Dana International) sau travestiţi (Verka Serduchka, Drama Queen). La ultimele ediţii, organizatorii au decis să facă mai multe pentru această categorie de public. Spre exemplu, în 2013, în Suedia, au artiştii, delegaţiile, jurnaliştii şi fanii gay au avut la dispoziţie o mulţime de baruri, restaurante şi cluburi cu specific sau petreceri şi show-uri susţinute de artişti gay. În 2014 este rândul vecinilor din Danemarca să acorde o atenţie deosebită fanilor, astfel că în perioada concursului, în zilele de 7,9 şi 10 mai, la Copenhaga vor fi oficiate mai multe căsătorii gay sau între persoane heterosexuale, în aer liber, în diverse locuri din oraş. Mariajele între persoane de acelaşi sex au devenit legale în Danemarca în 2012. Sursa de inspiraţie a organizatorilor este cântăreaţa Krista Siegrieds, reprezentanta Finlandei în competiţia de anul trecut. Aceasta a interpretat piesa „Marry Me“ („Căsătoreşte-te cu mine“ – n.r.), iar la final a sărutat o femeie, pe scenă. Thomas Jakobsen, un oficial danez responsabil de aceste evenimente, a declarat că organizatorii vor face tot posibilul ca toată lumea să se simtă bine-venită la Copenhaga şi speră că aceste ceremonii vor fi un stimulent îndeajuns de puternic. La îneputul acestui an, gala premiilor Grammy a marcat o premieră: giganţii muzicii şi-au unit forţele pentru a promova căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. 33 de cupluri, printre care unele formate din parteneri de acelaşi sex, şi-au unit destinele în direct, pe scenă, în timpul show-ului.

 

adevarul.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Reghecampf: „Becali va fi prezent la derbyul Steaua-Dinamo de pe 1 martie 2014″

URMĂTORUL ARTICOL

3.500 de refugiati din Ucraina ar putea fi preluati, in caz de nevoie, on spatiile de cazare din Romania

Ultimele știri de la International