Eveniment organizat cu ocazia Zilei internationale pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere organizat de Asociatia Nationala pentru Sprijinirea Victimelor si Prevenirea Accidentelor Rutiere (ANSVPAR)

 

 

 

Evenimnet organizat de Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor şi Prevenirea Accidentelor Rutiere

 

Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor şi Prevenirea Accidentelor Rutiere (ANSVPAR), are nevoie de implicarea voastră în cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilei internaţionale pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere. Acest eveniment va avea loc pe data de 17 Noiembrie 2013 și va fi promovat prin intermediul campaniei Împreună pentru drumuri sigure. 

Domeniul siguranţei rutiere necesită acţiuni şi eforturi concentrate din partea tuturor actorilor:  autorităţi publice, organizaţii non-guvernamentale şi a reprezentanţilor mass-media, pentru a genera un real impact asupra tuturor participanţilor la trafic. Accidentele rutiere lasă în urmă milioane de familii, prieteni şi oameni dragi. Responsabilitatea de a salva vieţi pe şosea ne priveşte atât în mod individual, cât şi colectiv.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, vă rugăm dacă se poate să ne oferiţi sprijin prin participarea la marşul rutier de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, în număr cât mai mare, pentru a le reaminti tuturor ca fiecare participant la trafic, are propriul mijloc de mobilitate şi merită o atenţie sporită din partea celorlalţi. Detalii despre marşul comemorativ găsiţi în prezentarea programului evenimentului. Totodată, dorim să marcăm comemorarea victimelor din accidentele, prin aprinderea unor lumânări şi lansarea unor baloane în aer, baloane care să conţină un mesaj personalizat, mesaj pe care vă rugăm sa îl concepeţi şi să ni-l transmiteţi. Apreciem cu drag orice altă sugestie de implicare în cadrul evenimentului, din partea asociaţiei voastre. 

 

Programul evenimentului

Evenimentul, organizat cu ocazia Zilei internaţionale pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere, se va desfăşura conform următorului program:

Duminică, 17 noiembrie 2013

16.00 – 17.00 ceremonia religioasă pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere la Mitropolia Moldovei și Bucovinei

După oficierea ceremoniei religioase, oficialitățile prezente la eveniment vor susține un scurt discurs despre prevenirea accidentelor rutiere și despre situația de la Iași (reprezentatul Primăriei Iași, reprezentantul Inspectoratului Poliție Judeţean Iași, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean, reprezentantul SMURD Iași)

17 – 18.00 marș comemorativ, alcatuit din oameni, biciclete, motociclete, autoturisme, pentru victimele accidentelor rutiere pe traseul  Strada Palat (din faţa Palatului Culturii ) – Sf. Lazăr –  Strada Anastasie Panu –  Strada Palat (în faţă la Palatul Culturii ) 

 17.30 – 18.30 lansare baloane şi aprindere de lumânări, în memoria victimelor traficului rutier, la Palatul Culturii. 

Considerăm prezenţa voastră la eveniment atât un omagiu adus victimelor şi familiilor acestora, cât și o încercare de a sensibiliza pe cei care sunt în drept să ia măsuri pentru diminuarea acestui flagel.

 

Asociatia Naţională pentru Sprijinirea Victimelor şi Prevenirea Accidentelor Rutiere (ANSVPAR) a luat naştere în 2011 la iniţiativa unor jurnalişti şi avocaţi, precum şi a unor  oameni care s-au confruntat personal cu accidentele rutiere. Prin activitatea noastră, urmărim să ajutăm într-un mod cât mai eficient şi mai rapid victimele accidentelor rutiere şi să contribuim la creşterea gradului de siguranţă rutieră în România. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un barbat de 33 de ani din Iasi se chinuie de ani buni sa demonstreze ca nu este mort. Chiar Mitropolia Moldovei si Bucovinei sustine, intr-un document oficial, ca barbatul figureaza ca fiind mort si ingropat in cimitir

URMĂTORUL ARTICOL

Un autobuz al societatii locale de transport calatori din municipiul Vaslui a intrat, sambata seara 16 noiembrie, intr-o ambulanta care transporta un pacient in stare grava la un spital din Iasi

Ultimele știri de la Comunicate de presa