Evenimentul „Oua incondeiate” isi va face simtita prezenta si anul acesta la Iasi in perioada 4-6 aprilie!

 

 

 

In perioada 4 – 6 aprilie 2014, pe pietonalul Stefan cel Mare se da startul celei de-a XIV-a editii a evenimentului „Oua incondeiate”, care se va desfasura vizavi de Palatul Culturii.

La eveniment participa mesteri care incondeiaza oua pentru Sfintele Sarbatori de Pasti, dar si mesteri iconari pe sticla si lemn. De asemenea, in cadrul expozitiei vor fi prezentate si obiecte de cult realizate din lemn, cum ar fi crucifixuri, troite miniaturale, pistornice, dar si impletituri din paie sau fibre textile. La Iasi vor veni mesteri populari incondeietori apartinand spatiului etnocultural al Bucovinei, din localitati precum Brodina, Paltinu, Magura – Ulma, Vicovu de Sus, Vatra Moldovitei, dar si din Ciocanesti – Suceava si Rogojesti – Botosani, unde traditia acestui obicei este inca bine reprezentata. 

 

Alaturi de acestia, vor fi prezenti si creatori populari din Vorona si Hulub – Dangeni, judetul Botosani, Piatra-Neamt sau Barlad. Evenimentul este organizat de Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National Moldova (CMNM), Primaria Iasi si Directia Judeteana pentru Cultura, in parteneriat cu Asociatia „ART – Mestesugurile Prutului”. „Organizatorii vor acorda o atentie deosebita atelierelor interactive, sustinute de mesterii participanti, in cadrul programelor de pedagogie muzeala, la care sunt invitati sa participe copiii de varsta scolara si nu numai. Manifestarea se va desfasura de vineri pana sambata, intre orele 10.00 – 20.00, dar si duminica, intre orele 10.00 – 17.00, intrarea fiind libera”, au precizat oficialii CMNM.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Veste buna pentru soferii ieseni! Iata din ce luna se va putea circula prin pasajul din Fundatie

URMĂTORUL ARTICOL

Upside Down ofera doua stagii de practica pentru 6 luni! Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate