executari_silite_iasi_2013_apartamente

Executari silite Iasi 2013! Terenuri, apartamente si oameni de afaceri ieseni executati de banci! Preturile sunt accesibile dar nu sunt cumparatori!

Executarile judecatoresti de imobile se tin lant. Persoanele sau firmele care nu au reusit sa-si plateasca datoriile, acum stau si se uita cum le sunt scoase bunurile la vanzare.


Executarile judecatoresti de imobile se tin lant. Persoanele sau firmele care nu au reusit sa-si plateasca datoriile, acum stau si se uita cum le sunt scoase bunurile la vanzare. O benzinarie situata vizavi de Directia Vamala este scoasa la licitatie impreuna cu alte cateva constructii dimprejur, pretul de plecare fiind de aproximativ 1,3 milioane de lei, adica 75% din valoreaza de fapt. Si un teren al Scala Real Estate, controlata de omul de afaceri iesean Viorel Roman, se afla sub norul executorilor judecatoresti.

Preturi in scadere

In situatia de a fi executata silit se afla societatea Aliconstruct SRL, o firma cu sediul in Negresti, judetul Vaslui. Aceasta detine o benzinarie situata in Iasi, vizavi de Directia Vamala. Cei care trec pe langa statia de carburanti pot avea impresia, de la departare, ca masinile din benzinarie stau la rand pentru a alimenta, cand de fapt soferii folosesc spatiul pentru a parca. Executorii judecatoresti incearca sa vanda statia, impreuna cu pompele de alimentare pentru carburant si bazinele de carburanti, bunuri imobile ce apartin societatii vasluiene. La pachet cu acestea, in oferta de vanzare se mai afla si o parcela de teren intravilan reprezentand pasune ce masoara aproximativ 140 de metri patrati. Pretul de incepere al licitatiei este de aproximativ 1,35 de milioane de lei, reprezentand 75% din 1,8 milioane de lei la cat au fost estimate bunurile imobile in urma expertizei tehnice. „Daca vreti mai multe informatii, puteti veni la noi la birou. Au mai intrebat cateva persoane zilele trecute de aceste bunuri”, au precizat reprezentantii Biroului de Executori Judecatoresti Mereuta Ioan si Mereuta Lacramioara, cei care se ocupa de licitatia bunurilor. Persoanele care au cerut executarea silita a bunurilor societatii Aliconstruct SRL sunt reprezentanti de la Banca Romaneasca SA. Administratorii societatii vasluiene au solicitat si primit un credit de la aceasta institutie, fara a-l mai termina de platit integral, conform anuntului de licitatie. Pana la inchiderea editiei reprezentantii Aliconstruct SRL nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe amanunte.

Nume grele

Tot sub spectrul executarii se afla si un teren ce-i apartine omului de afaceri iesean Viorel Roman. Acesta masoara aproximativ 60.000 de metri patrati si este situat in zona Metro. „Terenul se afla in zona Metro si este scos la licitatie in urma unei executari silite de la Scala Real Estate. Acum imobilul face 9,9 milioane lei. A mai fost organizata o licitatie pentru aceste teren chiar vinerea trecuta, pe 11 ianuarie, dar nu s-a vandut. Este scos chiar de multa vreme la licitatie, pentru ca initial pretul bunului era de aproximativ 15,3 milioane de lei. S-a tot scazut pretul. Societatea este in insolventa momentan. Probabil ca urmatoarea licitatie va fi fixata la doua saptamani de la ultimul termen”, au precizat reprezentanti ai Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL. Seria executarilor silite nu se opreste insa aici. Garanti Bank scoate la licitatie un teren de aproximativ 280 de metri patrati, bun imobil ce este situat intr-o zona centrala, in apropierea Parchetului. „Licitatia va incepe de la 410-415.000 de lei. Proprietarul nu mai are niciun drept asupra acestui teren in prezent, asa ca nu mai are nicio relevanta despre cine este vorba”, a mentionat un reprezentant al Garanti Bank. In 2005, Iolanda Teitler Himerlbrand, urmasa unei dintre cele mai bogate familii de evrei din Iasul interbelic, a facut o tranzactie spectaculoasa. Batrana a negociat singura pretul unui teren de 1.000 de metri patrati situat vizavi de cladirea Romtelecom din Fundatie si a reusit sa vanda suprafata cu 650.000 de euro, adica 650 euro/mp, aproape dublu cat se cere pe terenul aflat in apropiere.

ziaruldeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Gripa sezoniera a facut prima victima in Romania

URMĂTORUL ARTICOL

Regionalizarea Romaniei: vezi numele vehiculate pentru functiile de guvernatori ale viitoarelor 8 regiuni

Ultimele știri de la Economic