Nina Dumitrescu, medic rezidenț la Institutul de Psihiatrie Socola a fost, pentru o perioadă de 4 săptămâni la o clinică de psihiatrie din New York. Aceasta a postat pe TikTok un clip în care împărtăşeşte urmăritorilor experiența din America și câteva diferențe pe care le-a observat.
Vă aducem aminte faptul că la UMF Iași, studenţii au protestat în urmă cu câteva zile. Aceștia au fost nemulţumiţi de faptul că nu au condiții optime de studiu și că rectoratul a majorat taxa de şcolarizare și de cazare. Un student străin a reclamat faptul că plăteşte 7.500 de euro dar în băile din UMF nu există hârtie igienică.
Experiența unui medic rezident din Iași la un spital din America
Nina Dumitrescu este un tânăr medic rezident psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola și a avut parte de o experiență inedită la o clinică de profil din New York, America. Aceasta a mărturisit că a fost impresionată de faptul că fiecare medic rezident are propriul birou cu numele pe ușă și că medicii rezidenți sunt mai bătrâni decât cei din România. Iată toată impresia pe care medicul a avut-o despre o clinică de psihiatrie din America:
În luna aprilie am făcut un observership de patru săptămâni la clinica de Psihiatrie dintr-un spital din New York.
Prima diferență, după anul 3 de rezidențiat, fiecar rezidențiat avea biroul său personal, iar la intrarea în birou era o plăcuţă pe care scria numele său. Noi în România avem o cameră mai mare a rezidenților, dar nu are fiecare biroul lui.
Diferența a doua, vârsta. La noi în România, medicii rezidenți au între 25 și 30 de ani, dar acolo studenții aveau, unul 27, celălalt 30 de ani, iar medicii rezidenți aveau în jur de 40 de ani.
Diferența numărul trei: Programul de lucru. Ceea ce mi s-a părut interesant era faptul că rezidenții de acolo din anul 1 și anul 2 aveau un stagiu de 1 sau 2 luni/an la camera de urgență psihiatrică unde trebuia zilnic să meargă 12 ore/zi
Diferența numărul patru: Terapie de grup Pacienții aveau foarte multe tipuri de terapie în spital. Terapie prin muzică, teatru, sport.
Ultima diferență: Rezidenții erau super implicați în chestia asta de research. Era un club de research în care dezbăteau ce au mai făcut, ce situații au întâlnit. a explicat medicul rezident Nina Dumitrescu
@dr.ninadumitrescu Replying to @user5846115818536 5 diferențe între a fi medic rezident in SUA vs ROMÂNIA . Să fac si un video cu 5 asemănări ? 🇺🇸🗽 #rezidentiat #rezidentiat2023 #psihiatrie #medicrezident #observership #medicromania #medicinaromania ♬ New York Groove – Ace Frehley