Experiment inedit pentru un grup de studenti ai Facultatii de Mecanica de la Universitatea Tehnica din Iasi. Sub egida LSM Drift Team, acestia vor sa conceapa o masina BMW pentru drifting

 

 

 

Studenti de la Facultatea de Mecanica a Universitatii Tehnice (UTI) Gh. Asachi intentioneaza sa realizeze o masina revolutionara pentru drift. 

 

„Suntem un grup de studenti ce urmeaza cursurile la Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice si dorim sa realizam o masina de drift, atat pentru a participa la expozitiile de tuning, cat si in competitiile nationale de drift, reprezentand Liga Studentilor si Facultatea de Mecanica. Aceasta actiune poate fi privita ca un proiect motivational pentru viitorii studenti si ca pe un motiv de incredere in sine al actualilor studenti – viitori ingineri. Motto-ul oficial al echipei noastre, intitulata LSM Drift Team, este: «Keep Calm and Drive de-a Latu’». Pana in prezent avem achizitionate masina, un BMW e36 320i, si un motor V8 de 4.0 l”, au precizat tinerii. 

 

Conducerea de la Mecanica este implicata direct in sustinerea si promovarea acestora. „Ii cunosc pe tinerii din echipa LSM Drift Team si facultatea noastra ii sustine. Ei sunt la inceput si noi vom contribui in a le oferi tot ceea ce au nevoie. Sunt ambitiosi si isi doresc foarte mult sa reuseasca in refacerea caroseriei automobilului la care lucreaza”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cezar Oprisan, decanul Facultatii de Mecanica de la UTI. In urma cu mai bine de 2 ani, studenti de la aceasta facultate, alaturi de cei de la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial, au intrat in randul celor mai buni constructori pentru monoposturi de Formula 1. Atunci, coordonati de profesorii Gabriel Ursescu si Ciprian Ciofu, ei au participat la competitia internationala Formula Student, programata in Spania din anul 2011. Costurile estimative pentru finalizarea monopostului s-au ridicat la nu mai putin de 20.000 de euro. Ei au conceput masina de la zero, in laboratoarele facultatii. Acestia sunt modelul pe care vor sa-l urmeze si cei din echipa LSM Drift Team. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! O noua partie de schi, pentru incepatori, va fi functionala in aceasta iarna in statiunea Gura Humorului

URMĂTORUL ARTICOL

Veste soc pentru studentii ieseni! Din ianuarie nu vor mai beneficia de acest avantaj

Ultimele știri de la Actualitate