Expozitie CORNELIU IONESCU – In Memoriam, in perioada 3-30 iunie 2014! Vezi detalii

 

 

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Artă, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași vă invită, în perioada 3 – 30 iunie 2014, să vizitați expoziția „Corneliu Ionescu (1938- 2011). In Memoriam”, ce reunește lucrări importante din ultima perioadă de creație a artistului.

 

 

Corneliu Ionescu s-a născut la 10 august 1938 în localitatea Tătuleşti, judeţul Olt și a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, promoţia 1963, clasa  maestrului Corneliu Baba. Nepot al pictorului Ion Popescu Negreni,  profesor universitar și doctor în Arte vizuale, Corneliu Ionescu a fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, al Asociaţiei Internaţionale „European Artists east/vest”, Germania și membru al Asociaţiei Internaţionale „Artisti Uniti per Rosso Malpelo”, Italia.

 

Începând cu anul absolvirii a participat permanent la expoziţiile anuale, bienale, jubiliare şi alte manifestări naţionale și internaționale. De asemenea, lucrările artistului Corneliu Ionescu au fost etalate în cadrul expoziţiilor Universităţii de Arte „George Enescu” Iași, ale Muzeului de Artă Iaşi și a altor muzee din ţară, precum şi pe simezele marilor Galerii din țară și străinătate. 

Vă așteptăm la vernisajul expoziției ce va avea loc marți, 3 iunie 2014, orele 18.00, la Galeriile Fundației Regale ale Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași.

Expoziția va fi prezentată de muzeograf dr. Lucia Ionescu. Curator, muzeograf Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

In perioada 25-26 iunie 2014, la Balti, Republica Moldova, va avea loc un forum economic la care vor participa autoritati din Romania, Republica Moldova, Ucraina, dar si din alte tari

URMĂTORUL ARTICOL

Piturca a declarat, sambata seara 31 mai, dupa victoria din meciul amical cu Albania, scor 1-0, ca elevii sai au trecut cu brio acest test si spera ca si miercuri sa faca o figura frumoasa, la partida cu Algeria

Ultimele știri de la Eveniment