Extinderea și dotarea UPU-ului din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași: Investiție majoră pentru asistență medicală de urgență

Prin extinderea viitoare a Unității Funcționale Regionale de Urgență (UPU) în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, se va crea o infrastructură modernă și necesară pentru a răspunde nevoilor de asistență medicală ale copiilor din regiune. Noua clădire va ocupa o suprafață generoasă de 2.358 metri pătrați și va găzdui un număr de 35 de paturi, în comparație cu cele 5 existente în prezent.

Proiectul de extindere și dotare a UPU-ului este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare totală a investiției de 34.671.507,39 lei. Această inițiativă va avea un impact semnificativ asupra comunității, oferind asistență de urgență de calitate pentru aproximativ 750.000 de copii din regiunea de Nord-Est și 183.000 de copii din județul Iași.

Noua clădire va fi organizată pe trei niveluri, inclusiv demisol, parter și etaj, iar în plus, va dispune de o platformă specială pentru heliport. Această infrastructură modernă și bine echipată va permite personalului medical să ofere servicii de urgență prompte și eficiente, asigurând astfel tratamentul adecvat și salvarea vieților copiilor aflați în situații critice.

Extinderea și dotarea UPU-ului din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași reprezintă un pas important în dezvoltarea sistemului medical regional și o investiție vitală în sănătatea și siguranța copiilor. Această inițiativă va consolida capacitatea de răspuns la urgențe și va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite copiilor și familiilor lor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Accident cu victime in comuna Ciurea din Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Vremea caniculară în Iași: Cum să te protejezi de soare și să rămâi în siguranță, 9 sfaturi eficiente

Ultimele știri de la Actualitate