facebook

Facebook, cea mai mare retea de socializare online din lume, a urcat in acest an pe locul al doilea in topul veniturilor din publicitate digitala

 

 

 

Facebook, cea mai mare retea de socializare online din lume, a urcat in acest an pe locul al doilea in topul veniturilor din publicitate digitala în SUA, devansând Yahoo şi Microsoft, într-o piaţă dominată în continuare de Google, potrivit datelor Emarketer.

Google a atras în acest an 17 miliarde de dolari din bugetele alocate publicităţii digitale în Statele Unite.

Facebook a urcat pe poziţia secundă cu venituri de 3,17 miliarde de dolari, faţă de locul patru în 2012, când s-a plasat în urma Yahoo şi Microsoft.

Reţeaua de socializare generează mai mult de jumătate din venituri prin distribuţia de spoturi publicitare pe dispozitive mobile. În această săptămână, Facebook a început să testeze introducerea de spoturi video distribuite către utilizatori.

Instagram, preluată anul trecut de Facebook pentru 700 milioane de dolari, dezvoltă de asemenea propriile oferte de publicitate pe platforma de partajare de imagini. Piaţa publicităţii digitale din SUA va creşte cu 25% până în 2015, la 53,4 miliarde de dolari, potrivit estimărilor EMarketer.

Compania de cercetare a precizat că Google şi Facebook sunt de asemenea cei mai mari distribuitori de publicitate digitală la nivel mondial.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ieseni, Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Iasi isi va modifica programul in perioada sarbatorilor

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! Anul 2014 va aduce scumpiri pentru romani, atat la gaze, energie electrica, precum si la unele produse alimentare

Ultimele știri de la Economic