Falimentul bate la usa uneia din cele mai vechi farmacii din Iasi. Administratorul farmaciei Sfantul Lazar, Felicia Modoi, a solicitat judecatorilor deschiderea procedurii de insolventa pentru a se pune la adapost de actiunile creditorilor

 

 

 

Falimentul bate la usa uneia din cele mai vechi farmacii din Iasi. Dupa mai bine de 20 de ani de functionare, farmacia Sfantul Lazar aproape ca nu mai are nicio sansa sa scape de creditori. Doi fosti parteneri de afaceri, S&D Pharma si Ropharma, au cerut in repetate randuri insolventa.

Chiar si administratorul farmaciei, Felicia Modoi, a solicitat judecatorilor deschiderea procedurii de insolventa pentru a se pune la adapost de actiunile creditorilor. Acum, femeia a ajuns sa fie executata silit. Creditorul, CEC Bank, a cerut instantei si investirea cu titlu executoriu a unui contract pentru o linie de credit din 2008, si a doua contracte de fidejusiune, adica garantie personala. Daca in 2008, anul contractarii liniiei de credit, farmacia Sfantul Lazar avea inregistrata la Fisc o cifra de afaceri de 2,8 milioane de lei, anul urmator s-a resimtit deja criza economica, cifra de afaceri ajungand la doar 2,3 milioane de lei. 

 

Si incepand din acel an, farmacia a inregistrat in regres continuu. In cererea depusa la instanta, administratorul Felicia Modoi sustine ca dezastrul economic s-ar fi produs datorita intarzierilor la plata a decontarilor de la Casa de Asigurari de Sanatate Iasi. Acest lucru ar fi dus, inevitabil, la imposibilitatea achitarii medicamentelor luate de la furnizori care, la randul lor, au cerut insolventa firmei. Farmacia detinea mai multe bunuri in patrimoniu, dar si lichiditati in conturi. Magistratii au aprobat un plan de  reorganizare al firmei, datoriile urmand sa fie acoperite in 3 ani, iar anul acesta ar fi trebuit sa consemneze o crestere a vanzarilor. Dar actiunea CEC Bank a venit ca o bomba pe capul patronilor. Conform publicatiei de vanzare, sotii Felicia si Ioan Ionica Modoi risca sa-si piarda averea proprie. 

 

Executorul judecatoresc a scos la vanzare, prin licitatie, terenul si cele doua case pe care sotii Modoi le au pe strada Calarasi. Pe suprafata de 376 de mp, sunt ridicate doua case, prima avand demisol, parter si etaj in suprafata totala de 220 mp, cea de-a doua, numai parter, fiind construita pe o suprafata de doar 59,50 mp. Valoarea totala a imobilului a fost stabilta la aproape 580.000 de lei, dar licitatia din data de 16 decembrie va incepe de la un pret diminuat cu un sfert, adica 434.460 de lei. Previziunile administratorilor de crestere a profitului, pe seama scaderii numarului de farmacii, a apropierii sezonului rece, dar si a pozitiei centrale a sediului, au fost date peste cap, licitatia din decembrie putand sa-i puna in situatia de a-si cauta o gazda.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un grav accident s-a produs luni dimineata (18.11.2013) in Valea Lupului, Iasi, intre un TIR si un autoturism BMW. In urma impactului doua persoane au fost ranite

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Un tramvai de lux a fost pus in circulatie de RATP pe traseul 7

Ultimele știri de la Actualitate