nicoale_ceausescu_26_ianuarie_ziua_lui_povestea_sarbatoare

Fanii lui Nicolae Ceausescu i-au adus astazi un omagiu la cimitir! Dictatorul ar fi implinit astazi, 26.01.2013, varsta de 95 de ani! Pe vremuri, aceasta data era sarbatoare nationala (VIDEO)

Daca ar mai fi trait astazi, Nicolae Ceausescu ar fi implinit 95 de ani. Cu acest gand s-au prezentat la cimitirul Ghencea si ultimii sustinatori ai comunismului din Romania.


In data de 26 ianuarie 1918 a venit pe lume la Scornicesti viitorul lider comunist roman Nicolae Ceausescu, fost presedinte al Romaniei in perioada 1965-1989. A instituit o dictatura bazata pe cultul personalitatii. Initial, a reusit sa atraga sprijinul tarilor occidentale datorita cursului ideologic urmat, de relativa independenta fata de Uniunea Sovietica. A fost rasturnat de la putere in urma Revolutiei din decembrie 1989, judecat si executat pe 25 decembrie acelasi an.

Daca ar mai fi trait astazi, Nicolae Ceausescu ar fi implinit 95 de ani. Cu acest gand s-au prezentat la cimitirul Ghencea si ultimii sustinatori ai comunismului din Romania.

„A existat asa ceva? Sa nu dea Ceausescu salariile?”

„Daca erau alimente in magazine, nu avea nimeni nimic cu el. Daca nu exista cenzura, daca nu abuza de putere, nu avea nimic de el. Daca lasa lumea sa calatoreasca liber, nu avea nimeni nimic cu el”

„Ar merita o statuie langa tovarasul Gheorghiu Dej”

„Important e ca PCR sa se reinfiinteze. Toti comunistii sa vina alaturi de un comitet de reorganizare a Partidului Comunist Roman”

Acestea sunt doar cateva din replicile celor prezenti, care insa nu s-au oprit doar la lozinci ci au si intonat si Internationala, cantecul-emblema al socialismului.

Au cantat insa atat de tare incat au deranjat o slujba ce avea loc in capela.
{source}
<iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61260549&section=2&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 400px; height: 350px; scrolling: no;’></iframe>
{/source}

Iata si alte evenimente care s-au petrecut intr-o zi de 26 ianuarie:

1388 – S-a petrecut prima mentionare a orasului-cetate Suceava drept capitala a Moldovei.

1699 – S-a incheiat Pacea de la Karlowitz, care a marcat incheierea razboiului dintre Imperiul Otoman si Sfanta Alianta. Poarta a recunoscut trecerea Transilvaniei sub stapinirea Imperiului Habsburgic. Evenimentul este considerat a fi inceputul declinului imperiului Otoman si impunerea Austriei ca mare putere europeana.

1788 – A fost intemeiata prima colonie engleza pe coasta Australiei. Aceasta data va deveni Ziua nationala a Australiei.

1869 – S-a intemeiat Partidul National Roman din Banat si Ungaria, sub conducerea lui Alexandru Mocioni.

1880 – S-a nascut celebrul general american Douglas McArthur. A fost comandantul fortelor americane din Pacific in Al Doilea Razboi Mondial si cel care a condus pe crucisatorul USS Missouri formalitatile de capitulare a Japoniei. Dupa Al Doilea Razboi Mondial a fost Comandantul suprem al fortelor aliate in Japonia. In 1950 a fost conducator trupelor ONU, care au intervenit in Razboiul din Coreea.

1905 – S-a descoperit in Africa de Sud cel mai mare diamant din lume, Cullinan. In stare bruta cantarea 3.025 carate.

1925 – S-a nascut actorul american Paul Newman. In Romania a fost cunoscut mai ales datorita filmelor sale din anii 1960 si 1970, in care se remarca rolurile sale, alaturi de Robert Redford, din “Butch Cassidy and the Sundance Kid” si “Cacealmaua”, iar recent pentru dublarea vocii in engleza a personajului Doc Hudson din Pixar/Disney Masini”, lansata in vara lui 2006. Alte roluri remarcabile sunt cele din “Dulcea pasare a tineretii”, “Pisica pe acoperisul fierbinte”.

1994 – Guvernul britanic a solicitat inapoierea Ordinului Bath al Majestatii sale Regina Marii Britanii si Irlandei de Nord, decernat in 1978 lui Nicolae Ceausescu.

1994 – Teodor Melescanu, ministrul roman de externe, a semnat la Bruxelles documentul-cadru privind participarea Romaniei la Parteneriatul pentru Pace, propus de NATO. Romania a fost prima tara semnatara a acestui document.

1995 – BBC lanseaza canalul sau european de informații prin satelit, BBC WORLD, care va transmite non–stop știri in limba engleza. Un canal de divertisment BBC PRIME, va inlocui canalul BBC WORLD SERVICE TELEVISION.

1996 – Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat tratatul „START-2″ cu privire la reducerea și limitarea armamentelor strategice ofensive. Documentul fusese semnat la Moscova, la 3 ianuarie 1993, de catre președintii Boris Elțin și George Bush.

2000 – Comisia Europeana a aprobat recomandarea privind eliminarea Romaniei si Bulgariei de pe „lista neagra” a statelor ai caror cetateni au nevoie de viza de intrare pentru tarile membre ale UE.

2001 – A avut loc un cutremur de pamant cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter in nordul Indiei, care s-a soldat cu peste 20 000 de victime.

2008 – A incetat din viata, la varsta de 80 de ani, George Habash, fondatorul miscarii radicale Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP) care a planuit mai multe deturnari si rapiri in numele luptei palestinienilor.

2009 – Romania si Irakul au semnat acordul pentru mentinerea a 350 de militari romani pe teritoriul irakian pana la 31 iulie 2009.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Liviu Dragnea: Din cauza viscolului si a zapezii 11 localitati au ramas fara energie electrica, iar 63 de drumuri sunt inchise

URMĂTORUL ARTICOL

Starea drumurilor in Romania astazi, 27 ianuarie 2013! Vrancea, Vaslui, Bacau si Buzau sunt in continuare in stare de alerta! Mai multe drumuri nationale sunt inchise iar pe drumurile judetene doar curajosii mai pot circula!

Ultimele știri de la Eveniment