Festivalul filmului francez, editia a XVII-a, 7 – 10 noiembrie 2013 va fi gazduit de Cinema ArtHouse Central Iasi

 

 

 

Cinefilii se vor bucura săptămâna viitoare de cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului de Film Francez. Evenimentul se va desfăşura la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea şi Iaşi, fiind consacrat promovării şi difuzării tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competiţii a filmelor de debut.

 

“Secţiunea filmelor în competiţie va fi completată şi de alte secţiuni necompetitive. Pentru prima dată va fi organizat în cadrul festivalului şi un vot al publicului, în parteneriat cu TV5 Monde”, au dezvăluit organizatorii.

La Iaşi, festivalul va fi găzduit între 7 şi 10 noiembrie de Cinema ArtHouse Central, în Sala Roşie (Moldova Mall, etajul 6). Programul debutează joi, de la ora 18 cu o comedie dramatică – “La Bataille de Solférino”. Mai apoi, vor fi proiectate alte două comedii – “La Fille du 14 juillet” şi “Les Seigneurs”.

Vineri, 8 noiembrie, programul începe la ora 16, cu „2 automnes 3 hivers”, „Les Recontres d’après minuit” şi „La Cage dorée”.

Sâmbătă, de la ora 14, publicul va urmări un film de animaţie destinat copiilor, „Couleur de peau: Miel”, urmat de o dezbatere. De la ora 16, va fi proiectat un film experimental de groază – „Les Gouffres”. Mai apoi, atmosfera se destinde, urmând să ruleze comedia „Comme des frères”. După ora 20, publicul este invitat să urmărească drama „La Belle vie” şi comedia dramatică „Rengaine”.

Duminică, începând cu ora 16, vor rula dramele „White Material”, „35 rhums”şi comedia dramatică „La vie d’Adèle”.

Filmele vor fi subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă.

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

O petrecere studenteasca s-a terminat la Spitalul „Sf. Spiridon„! Dupa ce au consumat bauturi alcoolice, sase studenti, din Vaslui si Botosani, s-au luat la bataie intr-un club din Tudor Vladimirescu

URMĂTORUL ARTICOL

Un accident mortal s-a produs joi noaptea (01.11.2013) in Buzau. Un tanar a murit dupa ce a cazut de pe un pod intr-o rapa de 12 metri. Acesta nu avea permis de conducere si furase masina firmei la care lucra VIDEO

Ultimele știri de la Eveniment