Asociația Studenților Francofoni din Iași te provocă să îți testezi creativitatea și să te distrezi la cea de-a V-a ediție a FESTIVALULUI „ZILELE STUDENTULUI FRANCOFON”!
Între 21 și 25 mai, campusul Titu Maiorescu (la Balena) se transformă în satul ZSF. Tinerii îndrăzneți sunt invitați să ia parte la cele 14 activități dintre cele mai diverse. În acest scop marți, 20 mai 2014, începând cu ora 10.00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, va fi organizată o conferința de presă care marchează începutul celei de-a V-a ediții.
Festivalul „Zilele Studentului Francofon” inovează, în acest an, prin activitatea Colorează pașii studenției tale care va avea un impact răsunător asupra campusului Titu Maiorescu. Alături de câțiva artiști locali, fața campusului va fi recondiționată: fântâna, bancile si pubele din parcul Balena vor fi îmbrăcate în grafitti, caminele studențești vor fi ornate cu câte o figură legendară (Al.I. Cuza, A.D. Xenopol etc.) pe fiecare fațadă a balcoanelor, iar în interiorul căminelor, pe spatele scărilor vor fi pictate peste 250 de coperți de cărți.
Tot în cadrul ZSF, participanții vor putea sta la Taifas cu Medeea Marinescu, o personalitate marcantă a teatrului și cinematografului românesc. Tinerii vor putea retrăi emoțiile primei zi de școală prin Fii student într-a-ntâia. Simpatizanții muzicii folk se vor bucura de concertul susținut de Adi Beznă, Clik Life, Inside, Pretty Visitors, Frank Sin Arta și Descântec. Iubitorii de dramaturgie se vor bucura de Teatru pe butoaie, iar cinefilii se vor delecta la Seara de plâns, activitate dedicata scurtmetrajelor motivaționale și la serile de film în aer liber. Notabile rămân și: Activitățile sportive, Forumul Francofoniei, MeșteșugArtă Laolaltă- atelier de creație, Vânătoarea de comori și Soirée Francophone.
Ediția a V-a a Festivalului “Zilele Studentului Francofon” își propune să aducă în mediul studențesc ieșean un proiect inedit bazat pe amenajarea artistică a spațiului, pe elemente de artă vizuală modernă și pe arta spectacolului, pe noțiuni de educație culturală și civică, pe recondiționarea habitatului studențesc și nu în ultimul rând, pe implicarea voluntară a studenților interesați de schimbarea în bine a lumii în care trăim. Informații suplimentare și programul detaliat al activitaților pot fi găsite pe www.zsf.ro sau pe www.asfi.ro.