Filmul lui Igor Cobileanski, La limita de jos a cerului, domina nominalizarile la Premiile Gopo! Vezi detalii

Filmul lui Igor Cobileanski, La limita de jos a cerului, domină nominalizările la Premiile Gopo, cu 13 categorii bifate, urmat de Domestic (r. Adrian Sitaru) și Rocker (r. Marian Crişan)- cu câte 11 fiecare, și Poziția copilului (r. Călin Peter Netzer), cu 10 nominalizări.

Câinele japonez (r. Tudor Cristian Jurgiu) a adunat 8 nominalizări, iar Când se lasă seara peste București sau metabolism (r. Corneliu Porumboiu) a fost votat la 7 categorii.

65 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2013 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a opta ediții a Premiilor Gopo. Câştigătorii vor fi anunţati pe 24 martie, în cadrul unei gale transmise în direct de Pro Cinema și online, pe www.premiilegopo.ro.

În cursa pentru titlul de Cel mai bun film intră cinci filme: Câinele japonez, Când se lasă seara peste București sau Metabolism, La limita de jos a cerului, Poziția copilului și Rocker. Autorii celor cinci filme concurează pentru trofeul acordat celui mai bun regizor: Tudor Cristian Jurgiu, Corneliu Porumboiu, Igor Cobileanski, Călin Peter Netzer și  Marian Crișan.

Luminița Gheorghiu (Poziția copilului), Diana Avrămuț (Când se lasă seara peste București sau Metabolism), Ioana Flora (Deja Vu), Ioana Anastasia Anton (Domnișoara Christina) și Ana Ularu (O vară foarte instabilă) au fost nominalizate la categoria Cea mai bună actriță în rol principal. 

Titlul de Cel mai bun actor într-un rol principal i-ar putea reveni lui Victor Rebengiuc (Câinele japonez), Adrian Titieni (Domestic), Gheorghe Ifrim (Domestic), Igor Babiac (La limita de jos a cerului) sau Dan Chiorean (Rocker). Lipsește din lista nominalizărilor Bogdan Dumitrache, care a avut un rol principal în filmul lui Corneliu Porumboiu și rol secundar în Poziția copilului.

Filmul lui Călin Peter Netzer va primi statueta pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box-office, după ce a obținut cele mai mari încasări  în 2013 – 1.249.457 lei.

Nominalizările au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din regizorul Constantin Popescu, actrița Dorotheea Petre, producătorul Radu Stancu, directorul de imagine Silviu Stavilă, scenarista Andreea Vălean și criticii de film Bujor T. Rîpeanu, Marilena Ilieșiu, Irina Trocan, Ruxandra Grecu, Raluca Bugnar și Cătălin Olaru.

După anunţul nominalizărilor, peste 400 de profesionişti din industria de film vor vota pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de firma de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

50 de persoane din trei ministere au fost audiate in dosarul accidentului aviatic din Apuseni. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Formatia Pasarea Rock porneste intr-un turneu national! La Iasi va ajunge pe 10 aprilie 2014. Vezi pretul biletelor

Ultimele știri de la Actualitate