Firma fostului ministru Relu Fenechiu a dat lovitura în consultanță! Milioane de lei din contractele cu primăriile din țară

/

Integra Business Consulting SRL, firmă administrată de soția lui Relu Fenechiu, fost ministru PNL al Transporturilor, condamnat la închisoare pentru fapte de corupție, a dat lovitura în domeniul consultanței. În doar șase luni din 2023, firma familiei Fenechiu s-a îmbogățit din afacerile cu statul. Fie că a fost vorba de primării din județul Iași sau din alte zone ale țării, afacerile familiei familiei fostului ministru au prosperat nestingherit.

Lovitură după lovitură dată de Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, condamnat la închisoare pentru fapte de corupție. În primele șase luni ale anului, Integra Business Consulting a beneficiat de contracte de aproape 3 milioane lei de la primăriile din întreaga țară. Societatea este trecută pe Mariana Fenechiu, soția fostului ministru și parlamentar, nu s-a uitat la culoarea politică a primarilor în momentul în care au ieșit banii. Astfel, în perioada ianuarie- iunie 2023, Integra Business Consulting a încheiat 108 contracte cu autorități publice locale de 2,97 milioane lei.

Consultanță după consultanță pentru familia Fenechiu

Astfel, la începutul anului 2023, firma respectivă a parafat un contract de peste 72 mii lei cu municipiul Suceava, pentru consultanță privind creșterea eficienței energetice a iluminatului public. Ulterior, Integra Business Consulting a mai luat un contract de 310 mii lei de la Primăria comunei Hlipiceni, județul Botoșani, pentru consultanță și scriere în ceea ce privește producerea energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum. De asemenea, firma lui Fenechiu a mai beneficiat de 127 mii lei de la primăria orașului Comănești, județul Bacău, pentru servicii generală de consultanță în management.

Fenechiu: Milioane de lei cu 5 angajați

Integra Business Consulting a avut zeci de contracte cu o medie de 40 mii lei pe afacere, contracte care au vizat servicii de scriere în ceea ce privește creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei în instituțiile publice. Cu alte cuvinte, societatea administrată de Mariana Fenechiu a făcut de toate în acest domeniu pentru a prinde contractele respective. Conform Ministerului de Finanțe a avjut pe parcursul anului 2022 o cifră de afaceri de 1,9 milioane de lei, un profit de 1,1 milioane lei și datorii de 1,1 milioane lei, la un număr de numai 5 angajați.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cum arată Beciul lui Adamachi de pe Dealul Copoului de la USV – VIDEO

URMĂTORUL ARTICOL

Primăria Iași a pus gând rău comercianților ilegali. Controale în tot orașul

Ultimele știri de la Actualitate