ULTIMĂ ORĂ:

Fisticul – alimentul care te ajuta sa ai o talie de vis!

Fisticul – alimentul care te ajuta sa ai o talie de vis!
Citit : 6 views Comentariu

 

 

 

Specialistii in nutritie spun ca, in mod surprinzator, ar fi nevoie doar de un lucru pentru o talie de vis. Si anume, fisticul! Potrivit unui nou studiu publicat in revista Nutrition, consumul de fistic iti va ajusta talia, scrie EVZ.ro.

 

 

60 de adulti de varsta medie, cu risc de diabet si boli de inima, au luat parte la experiment, impartiti in doua grupe, dupa cum noteaza foodstory.ro.

 

Prima a avut adaugat in dieta zilnica fistic, consumand din acesta 20% din necesarul de calorii dintr-o zi. Cea de-a doua grupa nu a primit fistic si a consumat o dieta bazata in proportie de 60% pe carbohidrati. Conform specialistilor, dupa 6 luni, persoanele din prima grupa aveau o talie mai subtire cu aproape 2 centrimetri, nivelul colesterolului era mai mic iar glicemia era in scadere!

 

Secretul fisticului sta in continutul de grasimi monosaturate, care ajuta in reglarea colesterolului si stimuleaza eliberarea hormomilor, care regleaza glucoza in metabolism si eliberarea insulinei.

 

Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition arata caa fisticul poate preveni luarea in greutate odata cu inaintarea in varsta.

 Conform Prevention, fructele uleioase, sunt un secret pentru viata lunga, iar un studiu facut de Universitatea Harvard arata ca pot reduce riscul de deces cu 20%.