Florin Lazariuc, Gheorghe Buruiana si Simona Valache au fost retinuti de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi dupa ce, timp de mai bine de un an, au exploatat o adolescenta de 14 ani din Iasi

Un dosar de o gravitate ieşită din comun a ajuns ieri în justiţia ieşeană. Doi bărbaţi şi o femeie originari din Bucureşti au fost arestaţi aseară de judecători, fiind acuzaţi de trafic de minori.

Florin Lăzăriuc, Gheorghe Buruiană şi Simona Valache au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi după ce, timp de mai bine de un an, au exploatat o adolescentă de 14 ani din Iaşi. Minora a fost obligată în tot acest timp să cerşească în diferite zone din Bucureşti, fiind bătută, violată sau maltratată fizic de către cei trei.

Racolată din faţa Mitropoliei

Adolescenta din Iaşi ar fi fost racolată de cele trei persoane în octombrie 2012. Atunci, fata se afla în zona Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în perioada sărbătorii de Sfânta Parascheva. Cei trei ar fi venit la Iaşi special pentru a racola copii şi i-au promis minorei că, dacă vor merge cu ei în Bucureşti, va câştiga sume importante. Ajunsă acolo, victima a fost plasată în diferite zone ale Capitalei pentru a cerşi, cel mai frecvent stând în zona Gării de Nord. Când nu câştiga îndeajuns de mulţi bani sau când nu respecta indicaţiile primite de la traficanţii săi, care o tratau ca pe o sclavă, fata era lovită cu sălbăticie sau chiar mutilată, spun oamenii legii. Una dintre pedepsele la care recurgeau indivizii era de a o arde cu ţigara pe fată în diferite zone ale corpului. De asemenea, în decurs de un an cât a stat captivă în Bucureşti, fata a fost violată de mai multe ori de către traficanţi.

Supravegheată cu sfinţenie până acum, fata a reuşit să scape din mâinile traficanţilor în urmă cu câteva zile. A reuşit cu greu să ajungă înapoi la Iaşi, oprindu-se la părinţi şi povestindu-le calvarul prin care a trecut. Pentru că era într-o stare fizică şi psihică deplorabilă, fata a fost internată la spital, iar la începutul acestei săptămâni procurorii au fost sesizaţi cu privire la acest caz.

Au urmat descinderi efectuate la Bucureşti, de unde au fost ridicaţi cei trei suspecţi şi aduşi la Iaşi. Iniţial ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care propuşi Tribunalului spre arestare preventivă. „Cercetările în acest caz continuă existând suspiciunea că inculpaţii ar mai fi exploatat şi alte victime“, ne-a spus aseară procurorul de caz Iulia Diaconu.

Familia a căutat-o un an

Victima provine dintr-o familie unită, a cărei identitate este ţinută deocamdată la secret, şi în tot timpul în care a fost dispărută părinţii ei au încercat să o găsească pe cont propriu. Fără a apela la Poliţie, de frică, membrii familiei au mers prin mai multe oraşe, pentru a da de urma adolescentei, însă fără sorţi de izbândă.

 

ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Doua monumente importante din Iasi vor fi refacute ca urmare a demersului Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Iasi. Este vorba despre Crucea lui Ferentz si bustul lui Ion Creanga

URMĂTORUL ARTICOL

O petrecere studenteasca s-a terminat la Spitalul „Sf. Spiridon„! Dupa ce au consumat bauturi alcoolice, sase studenti, din Vaslui si Botosani, s-au luat la bataie intr-un club din Tudor Vladimirescu

Ultimele știri de la Actualitate