Fostul Spital orasenesc Negresti a fost recastigat in instanta de autoritatile locale, in urma unui litigiu cu o clinica privata din Capitala, care nu si-a onorat angajamentul redeschiderii unitatii medicale, inchisa in urma cu trei ani de Ministerul Sana

 

 

 

Autorităţile locale din oraşul vasluian Negreşti au câştigat, după aproape trei ani de procese în instanţă, litigiul cu o clinică privată din Bucureşti asupra clădirii de peste şase milioane de euro a fostului spital din localitate, informează Mediafax.

 

 

Practic, clădirea Spitalului Orăşenesc Negreşti revine autorităţilor locale, după ce situaţia juridică a imobilului a fost incertă în urma semnării unui contract între Consiliul Local şi SC Hospital Clinic dr. Filip SRL Bucureşti, prin care clinica privată îşi lua, în vara lui 2011, angajamentul redeschiderii unităţii medicale din Negreşti.

 

Clinica bucureşteană nu a reuşit să obţină, conform contractului încheiat cu CL Negreşti, avizele de la Ministerul Sănătăţii şi, în consecinţă, documentul încheiat între cele două părţi ar fi trebuit să devină nul, iar spitalul să revină în totalitate la autorităţile locale.

 

„Din păcate, aproape trei ani noi nu am avut niciun drept asupra imobilului fostului spital din cauza litigiului cu acea clinică privată, blocându-ne astfel orice intenţie a noastră de a redeschide spitalul. În sfârşit, am câştigat şi ultimul proces din acest litigiu şi clădirea ne-a revenit în totalitate. Acum, mingea este în curtea celor de la Consiliul Judeţean Vaslui, care ar putea să ne cedeze 20-30 de paturi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, astfel încât fostul spital din Negreşti să fie transformat într-o secţie externă a unităţii medicale vasluiene”, a declarat, luni, primarul oraşului vasluian Negreşti, Vasile Voicu.

 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui susţin că vor analiza situaţia preluării fostului spital din Negreşti, în acest sens aşteptând un memoriu al autorităţilor locale.

 

„Autorităţile locale trebuie, mai întâi, să facă documentele prin care să ne cedeze clădirea ca apoi noi, în funcţie de ce vor spune şi medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, să vedem ce secţie externă ar putea funcţiona acolo. Noi aşteptăm memoriul de la primărie pentru a-l supune spre analiză şi aprobare în Consiliul Judeţean”, a precizat vicepreşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.

 

Spitalul Orăşenesc Negreşti a fost închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, alături de alte 66 de spitale din ţară, măsura fiind luată ca urmare a ineficienţei acestor unităţi. De atunci, spitalul din Negreşti a intrat în conservare, autorităţile locale refuzând atunci accesarea acelui program prin care unitatea putea fi transformată în azil pentru bătrâni.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile (19-21 februarie 2014)!

URMĂTORUL ARTICOL

Uimitor! Cercetatorii de la Universitatea Oxford, impreuna cu sociologii de la UCL au realizat prima harta genetica a lumii! Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate