GRECIA – ROMANIA. Nationala de fotbal a Romaniei a pierdut cu scorul de 1-3, la Pireu, prima mansa a barajului de calificare la CM 2014

 

 

 

Înfrângerea cu Grecia, scor 1-3, dar mai ales jocul prestat de tricolori nu prea ne dau speranţe în perspectiva returului, decât cu condiţia unei reforme radicale în stilul de joc al tricolorilor şi al selecţiei.

 

Opţiunile lui Victor Piţurcă pentru meciul de la Pireu nu s-au dovedit deloc inspirate. A mers pe mâna vechilor săi „clienţi”, Cociş, Bogdan Stancu şi Tănase – pe care l-a preferat în locul lui Maxim, iar rezultatul de la Pireu i-a arătat (pentru a câta oară?) că se înşală.

 

Vineri seara am avut răgaz să sperăm doar câteva zeci de secunde. Intervalul de timp dintre golul de 1-1, marcat de Bogdan Stancu, şi cel de 1-2, reuşit de Salpingidis. Din păcate, acea realizare a lui Bogdan Stancu, una frumoasă, dintr-un unghi aproape imposibil, a fost singura a tricolorilor într-o partidă în care ne-am fi aşteptat să se bată pentru fiecare palmă de gazon şi să atace cu furie poarta adversă.

 

Dimpotrivă, tricolorii au mai avut doar o singură ocazie, pe care Răzvan Cociş a transformat-o în semi-ocazie în minutul 39, când a şutat neglijent peste poartă, în minutul 39.

 

După golul de 1-3, marcat de Mitroglu, tricolorii s-au prăbuşit şi în câteva ocazii au fost pe punctul de a încasa al patrulea gol. Gekas a trimis balonul în poarta, însă se afla în ofsaid, iar pentru ca lucrurile să se încheie într-o notă şi mai tristă, Costin Lazăr a primit uşor al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de pe teren, la doar un sfert de oră după ce fusese introdus în joc.

 

Când zarurile fuseseră deja aruncate, în minutul 86, Piţurcă l-a introdus în joc şi pe cel mai bine cotat jucător al nostru, Alexandru Maxim, însă scorul final a rămas 1-3, iar în returul de marţi, de pe Arena Naţională, tricolorii trebuie să câştige cu cel puţin 2-0 pentru a obţine biletele de Brazilia.

 

Cele mai importante faze ale meciului:

 

Min. 90+4 Finalul partidei, Grecia – România 3-1.

 

Min. 90+1 Costin Lazăr este eliminat pentru al doilea galben.

 

Min. 90 Tricolorii au încasat al patrulea gol, de la Gekas, însă arbitrul l-a anulat în mod just, pe motiv de ofsaid.

 

Min. 88 Costin Lazăr primeşte cartonaş galben, pentru un fault la mijlocul terenului.

 

Min. 86 Ultima schimbare la noi, Alexandru Maxim intră în locul lui Tănase.

 

Min. 81 Karagounis şutează din cădere, mingea trece pe lângă poarta noastră.

 

Min. 75 Dublă schimbare în formaţia noastră: Costin Lazăr a intrat în locul lui Bourceanu, iar Gicu Grozav în locul lui Torje.

 

Min. 74 Foarfecă a lui Bogdan Stancu, din interiorul careului grec, mingea trece peste poartă.

 

Min. 72 O nouă ocazie mare a grecilor. Mitroglu ajunge singur cu Lobonţ, însă portarul nostru are un reflex excelent şi respinge în corner!

 

Min. 69 Ocazie uriaşă a grecilor! Katsuranis a luftat din 3-4 metri, România a scăpat de primirea celui de-al patrulea gol.

 

Min. 66 GOL Grecia! Lovitură liberă pentru greci, Samaras deviază balonul în interiorul careului nostru, iar Mitroglu, din vole, reia în plasă, din 12 metri. Grecia – România 3-1!

 

Min. 62 Marica este atacat violent de Katsuranis, care primeşte cartonaşul galben. Katsuranis este suspendat pentru retur.

 

Min. 58 Bourceanu trage de la 30 de metri, însă foarte slab, iar mingea ţopăie pe lângă poarta grecilor.

 

Min. 57 Grecii se apropie periculos de poarta noastră şi obţin un corner, rămas însă fără rezultat.

 

Min. 52 Tricolorii au început destul de sus şi această repriză, dar nu au reuşit să creeze probleme deosebite defensivei grecilor. Ritmul partidei este însă alert.

 

Min. 46 A început repriza secundă.

 

În celelalte meciuri de la baraj, la pauză, Portugalia – Suedia 0-0 şi Ucraina – Franţa 0-0. De asemenea, în minutul 90, Islanda – Croaţia 0-0.

 

Min. 45+1 Finalul primei reprize, Grecia – România 2-1.

 

Min. 45 Repriza este prelungiră cu un minut. 

 

Min. 43 Goian este al treilea jucător al nostru, după Bourceanu şi Cociş, care primeşte cartonaş galben.

 

Min. 39 România ratează o bună oportunitate, prin Răzvan Cociş. Şutul mijlocaşului de la Hoverla trece pe poarta apărată de Karnezis.

 

Min. 37 Şut slab al lui Torje, pe lângă poarta lui Karnezis.

 

Min. 36 Raţ îl scapă pe Torosidis, dar avem noroc, şutul grecului trece pe lângă poarta lui Lobonţ.

 

Min. 35 Cociş primeşte şi el cartonaş galben, din cauză că l-a faultat din spate pe Samaras.

 

Min. 33 Potrivit reporterului România TV aflat la marginea terenului, selecţionerul Victor Piţurcă este supărat că tricolorii pierd mingea prea repede.

 

Min. 28 Şut Samaras, prinde Lobonţ.

 

Min. 26 Bourceanu a primit cartonaş galben, după ce i-a împiedicat pe greci să scape pe un contraatac periculos.

 

Victor Piţurcă i-a trimis la încălzire pe Bănel Nicoliţă, Latovlevici şi Costin Lazăr.

 

Min. 20 GOL Grecia! Salpingidis i-a readus pe greci în avantaj, la capătul unei acţiuni şnur. Samaras l-a găsit cu o diagonală perfectă pe Torosidi, în flancul drept, iar centrarea acestuia, din prima, a fost reluată în poartă, din câţiva metri, de Salpingidis. Grecia – România 2-1.

 

Min. 19 GOOOL ROMÂNIA! Bogdan Stancu a egalat, cu capul, din centrarea din lovitură liberă a lui Torje! Atacantul lui Genclerbirligi a înscris dintr-un unghi inposibil. Grecia – România 1-1.

 

Min. 14 GOL Grecia! Salpingidis a aruncat o minge în spatele apărării noastre, iar Mitroglu, plecat de la limita ofsaidului, a ajuns singur cu Lobonţ, pe care l-a învins printr-un şut din prima. Grecia – România 1-0!

Tricolorii se apără destul de sus, iar grecii nu s-au apropiat până acum periculos de poarta noastră.

 

Min. 8 Şut Torje, de la 25 de metri, pe lângă poarta lui Karnezis.

 

Min. 4 Început bun al tricolorilor, care au o posesie prelungită a balonului. Torje pasează către Marica, însă acesta reia slab, în braţele portarului advers.

 

Min. 1 A început GRECIA – ROMANIA!

 

Componenţa formaţiilor:

 

Grecia: Karnezis – Torosidis, Siovas, Papasthatopoulous, Holebas – Maniatis, Katsouranis, Tziolis – Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

 

România: Lobonţ – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Cociş, Bourceanu – Torje, B. Stancu, Tănase – Marica.

 

 

 

romaniatv.net

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

In intervalul 20 – 24 noiembrie, iesenii sunt invitati la cea de-a saptea editie a Festivalului de Film Documentar „Doc Est”. Vezi programul evenimentului

URMĂTORUL ARTICOL

Cozi imense la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pe sensul de intrare in tara, dupa ce Autoritatea Nationala Vamala a introdus reguli noi pentru cei care intra in Romania dinspre Republica Moldova

Ultimele știri de la Sport