Greva in sanatate! Membrii Federatiei Sanitas vor intra in greva de avertisment luni (25.11.2013) pentru a atrage atentia asupra mai multor revendicari

 

 

 

Angajatii din sanatate intra luni in greva

 

„Vom asigura urgenţele ca de obicei şi celelalte servicii care nu pun în pericol viaţa pacienţilor. Probabil între orele menţionate policlinicile vor fi închise, o să recomandăm oamenilor să aibă răbdare cu noi. Se va asigura o treime din activitatea spitalelor, colegii mei au făcut notificare în toate spitalele. Acum se lucrează în echipe mixte între conducerea spitalelor şi colegii mei în aşa fel încât să nu periclităm sub nicio formă viaţa pacienţilor”, a declarat prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

El a spus că majoritatea colegilor de sindicat sunt pregătiţi pentru această grevă. „Noi reprezentăm 110.000 de membri ai sindicatului, nu am o estimare a numărului de medici care vor participa, dar ştiu că sunt semnale pozitive că aceştia vor intra alături de noi”, a spus Sepi.

 

De asemenea, Marius Sepi a adăugat că Federaţia Sanitas este deschisă la orice negociere. „Din punctul nostru de vedere nu există nicio piedică. Suntem raţionali, nu am cerut nimic în plus decât doar ceea ce este în programul de guvernare pentru care USL-ul a fost votat, aşa că la orice oră telefoanele noastre sunt deschise”, a subliniat Marius Sepi.

 

Cât priveşte discuţiile de sâmbătă cu conducerea Ministerului Sănătăţii, el a spus că s-a discutat numai despre procedurile privind contractul colectiv de muncă. „Astăzi (sâmbătă – n.r.) am discutat de contractul colectiv de muncă, ca o minimă protecţie pentru salariaţii din sectorul sanitar, iar în perioada imediat următoare vor fi discuţii legate de celelalte componente ale revendicărilor: creşterea de venituri, statutul spitalelor, aprobarea memorandumului pentru deblocarea posturilor, deci sunt şi alte aspecte care nu au legătură cu tema zilei de astăzi”, a mai spus reprezentantul Sanitas.

 

Federaţia Sanitas va păstra calendarul acţiunilor de protest care prevede o grevă de avertisment pe data de 25 noiembrie şi greva generală pe 28 noiembrie, a declarat joi seară, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Doua accidente grave s-au produs in mai putin de o ora in judetul Constanta. Noua persoane au ajuns spital dupa ce s-au ciocnit cinci masini

URMĂTORUL ARTICOL

Fostul jucator al lui FC Brasov si al Coronei, Marian Mauta, a decedat astazi, 25 noiembrie, la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Brasov

Ultimele știri de la Sanatate