posta_romana

Guvernul a aprobat transformarea in actiuni a creantelor statului fata de Posta Romana. Vezi detalii

Guvernul a aprobat  transformarea în acţiuni a creanţelor statului faţă de Poşta Română, înainte de privatizarea companiei, care va fi realizată prin preluarea de către investitor a 51% din acţiuni în urma unei majorări de capital.

Guvernul a aprobat  transformarea în acţiuni a creanţelor statului faţă de Poşta Română, înainte de privatizarea companiei, care va fi realizată prin preluarea de către investitor a 51% din acţiuni în urma unei majorări de capital.

Guvernul a luat această decizie printr-o hotărâre care modifică HG 761/2012 privind aprobarea Strategiei de privatizare a Poştei Române. „Privatizarea Poştei Române se realizează prin metoda majorării de capital social prin aport de capital privat, prin dobândirea de către un nou investitor a unui pachet de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei creanţelor statului faţă de Poşta Română în acţiuni, în măsura realizării acesteia, dacă este cazul, în cadrul unei operaţiuni de majorare de capital prin emisiune de noi acţiuni”, se arată în proiectul de act normativ. Acţionarii Poştei Române sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%. Noile acţiuni emise vor fi oferite spre subscriere investitorului selectat, în vederea dobândirii cotei de 51% din capitalul social, precum şi acţionarului existent Fondul Proprietatea, pentru menţinerea cotei sale de participaţie la capitalul social al companiei prin exercitarea dreptului de preferinţă. În cazul în care Fondul Proprietatea nu îşi exercită dreptul de preferinţă ori şi-l exercită parţial, investitorul selectat va subscrie un număr de acţiuni mai mic decât cel oferit iniţial, astfel încât, în oricare situaţie, participaţia sa la capitalul social al companiei să reprezinte 51% din capitalul social al companiei rezultat în urma operaţiunii de majorare. Acţiunile nesubscrise de către Fondul Proprietatea ori de către investitorul selectat se anulează, se spune în document. Potrivit notei de fundamentare, datoriile Poştei Române la bugetul statului cumulau la 16 mai 242,5 milioane de lei (54 milioane euro), sumă care include şi datoria de 107 milioane de lei rezultată în urma unui control al Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Operatorul poştal naţional trebuia să fie privatizat în cursul acestui an, dar niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini până la expirarea termenului limită, 28 mai.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Conform unei analize a casei de brokeraj XTB, cursul de schimb leu/euro s-ar putea situa in jurul pragului de 4,54 unitati la finalul anului, in timp ce leu/dolar ar putea ajunge la 3,55 unitati in aceeasi perioada

URMĂTORUL ARTICOL

Constructorul drumului Iasi-Botosani va fi desemnat saptamana viitoare. Proiectul de reabili­tare a DJ 282, 282 B si 282 C Iasi-Tiganasi-Vladeni-Si­pote-Plugari a ajuns in faza licitatiei electronice

Ultimele știri de la Actualitate