Guvernul Ponta le-a promis sindicatelor din educatie mariri de salarii in 2015 si 2016 si o noua lege a educatiei

Pe ultima suta de metri, Guvernul Ponta promite profesorilor ca le va majora salariile in cursul anilor 2015 si 2016. Premierul Victor Ponta si 8 ministri din guvernul pe care il conduce au semnat un acord de intelegere cu sindicatele din educatie, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro. Prin acest acord, Guvernul Romaniei sa angajeaza, printre altele, sa creasca cu 10% Salariile Profesorilor in 2015, sa faca o noua Lege a Educatiei, sa permita Pensionarea profesorilor cu 3 ani inainte de implinirea varstei, fara diminuarea pensiei, sa modifice din nou toate programele scolare.

Simion Hancescu, presedintele FSLI si unul dintre semnatarii documentului, a confirmat pentru HotNews.ro existenta acordului si a declarat ca “premierul a promis ca viitorul prim-ministru, daca el va fi la Cotroceni, o sa contrasemneze acest acord”. Intrebat la ce s-au angajat sindicatele din educatie, in schimbul acestui acord, Hancescu a spus ca „nu este nicio obligatie din partea noastra, este numai obligatia guvernului”.

Chiar ministrul bugetului a spus ca nu trebuie sa uitam ca in 2016 vor fi doua tipuri de alegeri: locale si parlamentare, asa ca timpul trece si nu cred ca isi vor permite sa il incalce [viitorul guvern sa incalce acordul – n.red.]. Asta a spus-o ministrul bugetului, Vilcov, el a recunoscut treaba asta”, a spus pentru HotNews.ro presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Acordul guvern-sindicate a fost semnat luni, 27 octombrie, in contextul in care duminica, 2 noiembrie, avea loc primul tur al alegerilor prezidentiale.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Exit poll ora 13.00: Ponta 39, Iohannis 30, Macovei 8, Tariceanu 5, Udrea 4

URMĂTORUL ARTICOL

Dumitru Oprea: Ministrul Educației trebuie demis pentru manipularea electorală a tinerilor

Ultimele știri de la Eveniment