ULTIMĂ ORĂ:

Haos pe santierele din Iasi! Noi modificari vor aparea in cazul santierului din Fundatie! Vezi detalii

Haos pe santierele din Iasi! Noi modificari vor aparea in cazul santierului din Fundatie! Vezi detalii
Citit : 7 views Comentariu

 

 

 

Alesii locali au avut o prima intalnire cu constructorii care gestioneaza santierul Axei Est-Vest, Pacurari – Independentei – Elena Doamna.

Din cauza intarzierilor de pe santierul pasajului Mihai Eminescu din Fundatie, municipalitatea i-a convocat pe constructori pentru a le solicita schimbarea liderului asocierii care gestioneaza lucrarile, in caz contrar urmand a fi reziliat contractul.  „Cei care gestioneaza santierul trebuie schimbati pentru ca si-au aratat limitele de competenta si atunci va trebui sa apara din cadrul asocierii un alt lider, care va gestiona resursele materiale si financiare astfel incat sa avem convingerea ca altcineva se ocupa. Daca nu gasesc o solutie intre ei, se aplica solutia rezilierii”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

 

Firma SCCF, fugarita de primarie de pe santier

 

Intalnirea de ieri dimineata a durat doar cateva minute. Ultimatumul dat firmelor SCCF, respectiv Loial Impex Suceava, viza practic preluarea obligatiei finalizarii lucrarilor de catre Loial Impex din Suceava. Timpul de gandire dat constructorilor a fost de doar cateva ore, o a doua discutie fiind programata ieri dupa amiaza, rezultatul urmand a fi anuntat insa in cursul zilei de astazi. 

 

„A fost o intalnire foarte scurta, de numai 10 minute, pentru ca a inceput sedinta de Consiliu Local. Noi ne pastram punctul de vedere. Avem solicitarea expresa de a fi schimbat liderul asocierii, pentru ca nu mai avem incredere in el. Daca nu va lua in considerare aceasta solicitare expresa si nu vor lua masurile pentru a se indeplini, se va aplica solutia cea mai dura de reziliere. Azi trebuie luata o decizie, este ultima data la care in perioada de lucru a Primariei municipiului Iasi trebuie sa se pronunte clar si in scris. In caz contrar, asta este situatia, se reziliaza contractul”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

 

Astfel, desi lucrarile ar fi trebuit incheiate de anul trecut, in cel mai fericit caz, pasajul Mihai Eminescu ar putea deveni circulabil undeva in preajma alegerilor prezidentiale din toamna. Totodata, doua firme din Iasi, Ted Construct si Conest, asteapta de la primarie desemnarea unui castigator la o licitatie cu buget de 1 milion de euro, pentru finisajele pasajului.

 

bzi.ro