hollande

Hollande si-a asumat pozitia ministrului Valls cu privire la romi, iar o consecinta directa a acestei directii ferme este ca Romaniei ii va fi refuzata intrarea in Spatiul Schengen la 1 ianuarie din cauza neindeplinirii conditiilor

Potrivit site-ului unui post de radio francez , un colaborator apropiat al preşedintelui francez, căruia nu-i precizează identitatea, a declarat că României îi va fi refuzată aderarea la Schengen pe 1 ianuarie, deoarece condiţiile nu vor fi îndeplinite, fără să ofere alte precizări.

Potrivit site-ului unui post de  radio francez, un colaborator apropiat al preşedintelui francez, căruia nu-i precizează identitatea, a declarat că României îi va fi refuzată aderarea la Schengen pe 1 ianuarie, deoarece condiţiile nu vor fi îndeplinite, fără să ofere alte precizări.

Europe1 citează pe site declaraţia „majoritatea romilor cu vocaţia de a fi escortaţi în ţara de origine” şi i-o atribuie lui François Hollande, comentând că „seamănă afrimaţiei de marţi a lui Manuel Valls” şi notând că nu există aproape nicio diferenţă de poziţie între şeful statului francez şi ministrul său de Interne asupra acestui subiect spinos.

„Doar o minoritate caută să se integreze”, a mai fi declarat preşedintele francez într-un cerc restrâns, după ce Valls a declanşat polemica cu privire la romi, scrie postul.

Însă poziţia merge dincolo de romi, continuă Europe1, adăugând că în opinia preşedintelui este vorba, înainte de orice, de a ţine cont de dificultăţile cu care se confruntă aleşii. „Le înţeleg”, a spus el, amintând în trecere că există zone fragile ca Seine Saint-Denis sau Grand Lyon, care găzduiesc cele mai importante populaţii de romi.

Este o poziţie care trece dincolo de romi şi pe care François Hollande şi-o asumă, scrie Europe1, adăugând că acesta apreciază că problema care trebuie pusă „este să se afle dacă Franţa are vocaţia să îi primească pe toţi cei care sunt cei mai vulnerabili”. Un ecou la afirmaţia lui Michel Rocard, din 1990, „Franţa nu poate primi toată mizeria lumii”, comentează postul.

Franţa nu vede România prea curând în Schengen. Ministrul francez de interne a declarat că este mai mult decât rezervat în privinţa aderării ţării noastre la spaţiul european unic fără frontiere interne. Asta în ciuda optimsimului afişat de ministrul de Externe Titus Corlăţean, care spunea pentru Agerpres că, informal, semnalele sunt în regulă privind aderarea României la Schengen.

Ministrul afacerilor interne francez Manuel Valls a declarat pentru France-Inter că problema deschiderii spațiului Schengen pentru România și Bulgaria de la 1 ianuarie 2014 nu se află ‘pe ordinea de zi’ și că este mai mult decât rezervat în legătură cu aceasta, scrie joi Le Figaro, citat de Agerpres.

„Eu sunt mai mult decât rezervat”, a explicat ministrul francez, atât timp cât nu vor fi luate măsuri pentru a ‘garanta securitatea cetățenilor noștri’.

În replică la declarațiile președintei Frontului Național (extremă dreapta), care a dat asigurări că decizia a fost deja luată, Manuel Valls a afirmat: ‘Marine Le Pen este incompetentă’.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cutremurator! Sicriul cu trupul neinsufletit al sublocotenantului Vasile Claudiu Popa, care si-a pierdut viata in Afganistan, a fost dus la Alba Iulia, fiind depus la Centrul Militar, inmormântarea urmand sa aiba loc sambata, 28 septembrie

URMĂTORUL ARTICOL

Un tanar iesean a ajuns pe masa de operatie dupa ce a fost injunghiat in piept de un arab, intr-un local din Tudor Vladimirescu

Ultimele știri de la International