ULTIMĂ ORĂ:

Iasi Open 2014! Competitia de sah de la Iasi va aduna cateva sute de sportivi din 25 de tari in perioada 10-18 mai 2014

Iasi Open 2014! Competitia de sah de la Iasi va aduna cateva sute de sportivi din 25 de tari in perioada 10-18 mai 2014
Citit : 9 views Comentariu

 

 

 

Sambata, la Iasi, se da startul primei editii a celei mai puternice competitii de sah din Romania, Iasi Open 2014, care va avea loc in intervalul 10 – 18 mai.

La startul competitiei se vor alinia circa 400 de sportivi din 25 de tari participante. Sahistii vor concura in cadrul Iasi Open timp de noua zile, premiile totale puse in joc fiind de 25.000 de euro, la aceasta competitie fiind asteptati 25 de mari maestri si 30 de mari maestri internationali de sah, dupa cum au anuntat organizatorii.

„Iasul va fi vizitat si de Excelenta Sa Kirsan Ilyumzhinov, presedintele Federatiei Mondiale de Sah (FIDE), fost sef de stat, împreuna cu Giorgios Makropoulos, vicepresedintele FIDE, ceea ce aduce o conotatie cu adevarat internationala evenimentului. In perioada urmatoare vom finaliza si discutiile despre urmatorii pasi care trebuie facuti pentru punerea in practica a ordinului ministerial care a adus sahul in programa scolara, Iasul fiind primul judet din tara in care sahul se va preda in scoli”, a precizat Sorin Iacoban, Presedintele Federatiei Române de Sah.

 

bzi.ro