Iași: Ponta, huiduit la slujba de Sf. Parascheva. 6.000 de oameni au participat la ceremonie

 Premierul Victor Ponta a fost huiduit, marți, de mai multe persoane, la slujba de Sf. Parascheva, transmite Mediafax. Oamenii au strigat ”Trădătorule!”, pe traseul parcurs de acesta de la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde a asistat la slujba de Sfânta Parascheva, și până în zona Primăriei.

Premierul a asiatat la slujba de Sfânta Parascheva alături de soția sa, Daciana, de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vicepreședintele PSD Gheorghe Nichita, primar al Iașiului, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, precum şi parlamentari de Iaşi.

La finalul ceremoniei religioase, Victor Ponta și ceilalți politicieni au intrat, împreună cu mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, în clădirea administrativă a Mitropoliei Moldovei, iar pe porțiunea de aproximativ 150 de metri până la clădirea administrativă premierul s-a oprit și a vorbit cu mai mulți oameni, unii urându-i succes la alegerile prezidențiale.

Din mulțime s-au auzit însă și persoane care au strigat ”Hoții, hoții!” și ”Numai minciuni ne dau!”.

Premierul a ieșit din clădirea catedralei după aproximativ 20 de minute, îndreptându-se, alături de ceilalți politicieni, spre un microbuz parcat în zona Primăriei, pentru a merge la masă la un local al Mitropoliei.

Pe drum, Victor Ponta a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat ”Trădătorule!” și ”Ce facem cu corupția?”. Unul dintre protestatari a fost imobilizat de forțele de ordine, fiind totodată legitimat.

De asemenea, au existat și persoane care i-au urat premierului succes în alegeri și cu care acesta a dat mâna.

Aproximativ 6.000 de persoane au asistat la slujba de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași, mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, îndemându-i pe oameni să plece acasă îmbogățiți și să fie luptători, în același timp el spunând că s-a simțit jenat că o parte din pelerini nu au avut cazare.

Mii de persoane participă, marți, la slujba de Sfânta Parascheva, în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, relatează Mediafax. La ceremonie participă și premierul Victor Ponta.

Slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iași a început la ora 9.00, fiind oficiată de zeci de preoți, pe o scenă amenajată în curtea catedralei, la câţiva metri de pietonalul Ştefan cel Mare, unde sunt prezente câteva mii de persoane.

La slujbă asistă și o serie de politicieni, între care premierul Victor Ponta, care a venit cu soția sa, Daciana, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, vicepreședintele PSD Gheorghe Nichita, primar al Iașiului, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, precum şi parlamentari de Iaşi. Politicienii stau pe scenă, într-o zonă amenajată cu scaune.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Programul zilei de maine din cadrul Sarbatorilor Iasului

URMĂTORUL ARTICOL

Sârbu şi Hrebenciuc, audiaţi la DNA Braşov într-un dosar de retrocedări ilegale

Ultimele știri de la Eveniment