zapada_la_iasi_2013

Iasul a intrat sub asediul zapezii! Doua drumuri judetene au fost inchise iar pe drumurile nationale se circula foarte greu! Iata situatia drumurilor – 25.01.2013

Iasul se afla inca de dimineata sub asediul puternic al zapezii! Drumul judetean 281 Siretel – Lespezi a fost deja inchis. De asemenea si drumul Mosna – Bohotin – Grozesti a fost inchis circulatiei.


Iasul se afla inca de dimineata sub asediul puternic al zapezii! Drumul judetean 281 Siretel – Lespezi a fost deja inchis. De asemenea si drumul Mosna – Bohotin – Grozesti a fost inchis circulatiei.

Potrivit autoritatilor judetene, acestea au fost inchise pentru ca viscolul este puternic si pentru ca utilajele sa poata interveni in liniste. De asemenea, a fost solicitata suplimentarea utilajelor pe sectoarele de drumuri nationale Iasi – Targu Frumos si Iasi – Tomesti – Albita. Pe ultimul a fost impusa restrictia pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone.

In acest moment, se actioneaza cu 36 de utilaje pe drumurile nationale si cu 39 pe drumurile judetene. „Am facut o solicitare si pentru alocarea a 30 tone de motorina pentru comunele judetului, insa cererea nu a fost aprobata pentru ca documentele au ajuns prea tarziu pe masa Guvernului. Speram ca la urmatoarea sedinta de Guvern sa beneficiem de cantitatea de motorina. Au primit aceeasi cantitate judetele Neamt, Suceava si Vaslui. Au ramas in continuare cu restrictii DN 24 Iasi – Vaslui si DN 28 Iasi – Raducaneni”, au mentionat autoritatile judetului, potrivit jurnalistilot de la Buna Ziua Iasi.

Sectorul de drum Iasi – Husi – Albita este blocat total din cauza ninsorii.

Restrictia de 3,5 tone de pe DN 24 Barlad – Iasi a venit dupa solicitarea autoritatilor din Vaslui, unde sunt probleme mari din cauza ninsorii. Restricii pentru autovehicule mai mari de 7,5 tone au fost impuse si pe sectorul de drum Iasi – Raducaneni.

Circulatie ingreunata pe mai multe drumuri din Iasi din cauza zapezii. Astfel, pe DN 24 Barlad- Iasi se circula in conditii grele din cauza viscolului si ninsorii abundente. Traficul rutier a fost restrictionat pentru autovehiculele cu masa mai mare 3,5 tone. In judetul Iasi, pana la aceasta ora, s-a actionat cu 20 utilaje si s-au raspandint 18 tone de material antiderapant. La acest moment, in judetul Iasi zapada depusa pe carosabil este de circa 4 cm.

Judetul Iasi se afla in continuare sub incidenta codului portocaliu pana in jurul orei 14.00. Pana atunci, la Iasi va ninge abundent si se va depune un strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari care vor depasi la rafala 70 km/h si va fi viscol ce va determina reducerea vizibilitatii sub 50 metri. Iasul nu va scapa de zapada, asta si pentru ca, ulterior, judetul va intra sub incidenta codului galben de viscol si ninsori, pana in jurul orei 20.00.
La aceasta ora, la Prefectura Iasi are loc o videoconferinta a reprezentantilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta cu autoritatile centrale in privinta masurilor ce trebuie luate in aceasta perioada.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ieseanul Catalin Morosanu are ganduri mari pentru acest an! Vrea sa castige titlul de campion K1! Finala va avea loc pe 15 martie la Zagreb

URMĂTORUL ARTICOL

Reclamatii fara precedent ale parintilor! Locul de joaca denumit KidsLand de la Iulius Mall ar fi un adevarat pericol pentru copii! Inspectorii de la Protectia Consumatorului vor ancheta cazul

Ultimele știri de la Eveniment